NOS app kwart miljoen keer gedownload tijdens Sotsji

De NOS-app voor iPhone en Android is tijdens Sotsji 2014 liefst 250.000 keer gedownload. Er werden elke dag 350.000 streams in gestart.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NOS Sotsji Olympische Spelen downloadsDe Olympische Spelen hebben de officiële applicatie van de NOS geen windeieren gelegd. De app die verkrijgbaar is op iPhone en Android, werd tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji liefst 250.000 keer gedownload. Dat is een uitzonderlijk hoog aantal in een periode van ruim twee weken. Het gebruik van de app tijdens de spelen was het dubbele van de maand ervoor. Elke dag werden er in de app zo’n 350.000 streams gestart en 15 miljoen pagina’s bekeken.


Toch valt het aantal opgevraagde streams tegen als je het vergelijk met de website. De verhouding ligt volgens NOS 6 streams op de website tegen 1 in de app. In totaal werden 30 miljoen streams gestart. De piek in de kijkcijfers werd gehaald tijdens de schaatsrit van Jorien ter Mors op zondag 16 februari. Toen keken even 4,8 miljoen mensen tegelijk.

De NOS maakte de cijfers bekend in een blogpost over de online resultaten van Sotsji 2014. Over het onderscheid tussen gebruik op iPhone en Android, rept NOS helaas niet.

Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.