Reacties voor: BigBoss geeft tips om EDGE op de iPhone uit te schakelen (jailbreak)

BigBoss heeft een manier bedacht om EDGE onder iPhone OS 3.0 uit te schakelen. Of het ook werkt, zal afhangen van de gebruikers. Zo ja, dan zal de oplossing worden geïntegreerd in SBSettings en BossPrefs.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Bij mij werkt ie gewoon via de schakelaar. Als ik de edge uitzet en de wifi ook kan ik met geen mogelijkheid op internet ofzo… Of zit ik fout..

    Grtzzzz

  2. Origineel geplaatst door Edwin
    Bij mij werkt ie gewoon via de schakelaar. Als ik de edge uitzet en de wifi ook kan ik met geen mogelijkheid op internet ofzo… Of zit ik fout..Grtzzzz

    Ja, maar is je batterij dan ook bloedsnel leeg?

  3. Idem; ik kan een toggle aanleggen om edge uit te schakelen, echter kan ik hierna niet op het net.
    Dus weer ingeschakeld (edge al lang niet meer in gebruikt in Nederland), en heb weer verbinding…

  4. kheb het gedaan en als edge dan is uitgeschakeld, kan ik zelfs met 3G niet meer internetten (staat ook op de site) maar ik vraag me af wat heb je er dan aan?:S:S

  5. Origineel geplaatst door nigel
    kheb het gedaan en als edge dan is uitgeschakeld, kan ik zelfs met 3G niet meer internetten (staat ook op de site) maar ik vraag me af wat heb je er dan aan?:S:S

    landen die nog wel EDGE ondersteuning hebben
    oa. belgie

    ontopic: net getest werkt niet ik krijg terug een IP adres.

  6. Ik ben dus echt een outcast aan het worden met mn 1st gen met edge. Cool. Zo langzaam vind ik het trouwens niet.

  7. “Het EDGE-netwerk is in Nederland al lang niet meer in gebruik”

    Waarom kan ik dan wel internetten op edge?

  8. Origineel geplaatst door John
    “Het EDGE-netwerk is in Nederland al lang niet meer in gebruik”Waarom kan ik dan wel internetten op edge?

    Omdat je niet van EDGE gebruik maakt, maar van GPRS.

  9. ik heb geen probleem om op mijn 1e generatie iPhone Edge via Sbsettings echt uit te zetten.

  10. Op mijn 1ste gen lijkt de edge knop van sbsettings ook gewoon te werken en egde uit te zetten zonder weer aan te gaan.

    Als ik daar en tegen Push bij notificaties aanzet ipv om de 15 minuten nwe info ophalen dan is wel binnen 90 minuten mijn batterij leeg, kan het zijn dat dat komt door iets anders wat ik geinstalled heb dat dus een fout in de APN heeft?

    Ik baal er behoorl;ijk van namelijk dat ik push uit moet zetten en 1 keer in de 15 min ophalen het best haalbare is.

  11. @Thaan:Kun je GPRS ook uitzetten, zodat je op geen enkele manier op internet kan? Dit ivm geen onbeperkt internet abonnement, dus scheelt een paar euro’s per maand voor mij.

  12. Als ik mn EDGE schakelaar is SBSettings gebruik lijkt het alsof ik al mn internetverkeer (3G/GPRS) volledig uitschakel. Resultaar: een batterij die heel veel langer meegaat.

    Maar is het voor ons niet mogelijk om dan ook echt alleen edge uit te schakelen en wel 3G/GPRS beschikbaar te houden? Zou er dan wel graag een manier naast willen hebben om alsnog mn GPRS uit te kunnen schakelen (voor de gevallen dat ik 2 dagen geen lader bij heb ofzo).

  13. Die EDGE-schakelaar zorgte er altijd voor op mijn 2G dat GPRS ook uit stond. Ik kon nog wel op wifi.. Ik had ook foute APN-gegevens ingevuld trouwens.

  14. Het is mij nog niet helemaal duidelijk waarom je EDGE uit zou willen schakelen.. Het werkt prima om in het buitenland mee te internetten (reageert sneller dan GPRS), en als je dat niet wilt zet je gewoon dataroaming uit, lijkt me…

  15. Als je SBsettings opent dan op MORE drukt,Set Toggels openen en daar EDGE uitschakelen. EDGE is dan uitgeschakeld en kun je gewoon internetten met 3G.

    Groet, Dave

  16. Voor EDGE geldt dat dit overal werkt waar je ook GSM dekking hebt. Dus net als GPRS maar dan vele malen sneller. EDGE in het buitenland zoals in België, Duitsland en Frankrijk werkt super. Daarmee kan je zonder 3G dekking toch snel surfen in afgelegen landelijke gebieden en berggebieden. Ook binnenshuis werkt EDGE veel beter dan UMTS/3G. Daarom is de afbraak van EDGE ook in Nederland een gemis te noemen (bij mij thuis in een grote stad heeft bijvoorbeeld Vodafone geen UMTS dekking.)

    Wat ik eerder zou willen is GPRS uitschakelen. Bij andere merken toestellen kan dit vaak, waardoor je toestel alleen nog maar surft via Wifi en UMTS. Heb je GSM/GPRS aan staan, dan schakelt het toestel als de dekking ook maar iets minder lijkt te worden meteen vanaf UMTS/3G terug naar GPRS. Als je hem vast zet om UMTS/3G ontvangst dan blijft hij gewoon op UMTS/3G hangen en werk je supersnel door. Onderweg in de trein heb je normaal hele stukken GPRS ontvangt. Zet je een toestel vast op UMTS/3G dan blijkt hij hoogstens 2 keer voor 30 seconden weg te vallen en verder goede dekking te bieden. Daar teken ik voor!

  17. @dave:

    werkt absoluut niet bij mij.
    ik heb EDGE en WIFI uitgeschakeld, en alleen 3G aanstaan (dit alles via SB settings)
    heb volledig 3G bereik, maar kom met geen mogelijkheid op internet, of bijvoorbeeld buienradar of teletekst….rara hoe kan dit?

  18. @(((BEAR))): Ik heb hem opnieuw ge- reboot. Probeer dat eens. Heb je een 3GS? Je moet het echt doen via SBsettings,More,Set Toggels, EDGE uit schakelen en dan afsluiten weer naar SBsettings,als het goed is staat EDGE er dan niet meer bij. 3G aan zetten en opnieuw op booten. Dave

  19. Waarom ben ik lid geworden van de iphone club!!!! Als jullie mijn berichten niet plaatsen heeft het weinig zin om nog lid te blijven. Als er regels aan verbonden zijn om reacties te plaatsen of andere schrijvers te antwoorden die met een probleem zitten hoor ik dat graag. Dave

  20. heb de stappen gevolgd en heb inderdaad geen Data IP Adress meer .. lijkt dus te werken! wanneer ik via wireless op internet ga werkt het gewoon!

  21. @Dave:
    ik doe precies zoals jij zegt, maar na de re-boot kom ik absoluut niet via 3G op internet.
    Ik heb een iPhone 3G. Misschien is het dan toch alleen bij de 3GS?
    Zodra ik via sb toggles edge weer terug en aan zet, gaat ie weer op internet.

    @ Sander
    ja via wifi werkt het uiteraard, maar hier bedoelen we puur op 3G internetten, dus edge en wifi uit!

  22. @ (((BEAR)))

    nee via 3g kom ik dan ook niet op internet .. dan geeftie een foutmelding …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.