Chinees persbureau kondigt iPhone-deal met China Unicom aan

China Unicom zou eindelijk een deal hebben gesloten met Apple om de iPhone in China te verkopen. Er komt wel een speciaal Wo-logo op, om duidelijk te maken dat de iPhone geschikt is voor het 3G-netwerk van China Unicom.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

china iphone woChina’s nationale persbureau heeft naar buiten gebracht dat China Unicom definitief een deal heeft gesloten om de Apple iPhone in China te verkopen. Het exclusiviteitscontract geldt voor drie jaar. Het zou bovendien de eerste keer zijn, dat er een iPhone met opdruk van de operator op de markt verschijnt. Onder de telefoonspeaker is een Wo-icoon te zien, om aan te geven dat de telefoon geschikt is voor China Unicom’s 3G-netwerk. En voor toeristen die in Azië een goedkope iPhone denken te scoren is het meteen een mooie aanwijzing dat je deze uitvoering niet moet kopen.

Details zijn er nog niet bekendgemaakt; zo is onduidelijk of China eerst de iPhone 3G krijgt en pas later de 3GS, of dat het aanbod gelijk wordt met andere landen: een iPhone 3G voor de budgetkoper en een iPhone 3GS voor de overige klanten. Een andere vraag is of de toestellen voorzien zijn van Wi-Fi.

china unicom wo iphone

Er is nog niet vastgesteld of bovenstaande afbeelding authentiek is (het zou kunnen, maar het is in een heel andere stijl dan Apple gewend is – zie bijvoorbeeld de donkere randen rondom de icoontjes). In het artikel wordt de indruk gewekt dat China Unicom uiteindelijk toegeeflijk is geweest. Het plan is om tussen de 1 en 2 miljoen stuks per jaar af te nemen, ongeacht hoeveel klanten het toestel uiteindelijk kopen. Met Russische operators werd een soortgelijke afnamedeal gesloten, die uiteindelijk ongunstig uitpakte. Unicom zou drieduizend Chinese yuan ($439) voor de toestellen betalen en geeft subsidie als klanten een abonnement afsluiten. De eerste Chinese iPhones liggen volgens planning rond september in de winkels.

Meer info: xinhuanet.com (vertaald)
Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2009, 22:19
Categorie iDevices
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.