Reacties voor: BigBoss brengt semi-tethered jailbreak uit voor iOS 5 (jailbreak)

BigBoss heeft een semi-tethered jailbreak voor iOS 5 beschikbaar gemaakt. Door SemiTether via Cydia te installeren is het mogelijk om je iPhone, iPod touch of iPad met beperkte functionaliteit te gebruiken na een overwachte reboot.
Paul Pols -

Reacties: 39 reacties

  1. Wanneer kunnen we de volledig tethered jb verwachten?

  2. Inderdaad beter dan niets bij een onverwachte reboot. Met name Cydia wil je nog wel eens verrassen. Ik wacht er overigens al jaren op dat Cydia vóór het installeren van een programma een melding geeft of een respring of reboot noodzakelijk is. Daarmee voorkom je heel wat leed, met name bij tethered jailbreaks zoals de laatste tijd steeds vaker voorkomen. Maar blijkbaar is dat erg lastig toe te voegen.

    Ik weet overigens nog niet of ik de semi-tether ga toepassen op m’n iPhone 4, iOS 5.0, tethered JB. Ik vraag me nl. af of het een toekomstige untether niet in de weg zal zitten. En afgaande op de geruchten van de devs zal de untether niet zo heel lang meer op zich laten wachten.

    Origineel geplaatst door Joppe
    Wanneer kunnen we de volledig tethered jb verwachten?

    Die is er al in de vorm van Redsnow. Maar je bedoeld waarschijnlijk de untethered JB. Ik vermoed dat die nog wat opgepoetst moet worden zodat iedereen hem kan gebruiken zonder risico’s op fouten, want in wezen is hij er al. Maar nog niet uitgebracht dus.

  3. Ik heb deze inmiddels al gedaan.
    Als je niet onmiddellijk in de buurt bent van een PC kun je altijd voor “Reboot toestel” op de home button drukken, en op een later tijdstip rebooten als je een PC voor handen hebt.

    Het enige nadeel is dat alle iconen die je weg gedaan hebt via SBSettings er terug staan, met een paar extra zoals bv IOS 5 Diagnostics.

  4. Voor iemand deze semi-tethered uitvoert, zorg dat alle Cydia apps uit je Berichtencentrum zijn of je iDevice zal in een reboot loop terecht komen waardoor je weer via DFU tethered met Redsn0w 0.9.9b7 moet gaan booten!

  5. Leuke optie, maar:

    Een semi-tethered reboot zal langer duren dan je gewend bent en kan gepaard gaan met een aantal resprings.

    bedoelen ze dan de jailbreak of gewoon de tijd als je je toestel opnieuw op moet starten?

  6. is dit ook al voor de ipad2 ?

  7. Net even geprobeerd, maar ga weer terug naar gewoon, teveel crashes en veel cydia apps die niet (goed) werken.

  8. @Alexander: Nee daar mee wordt bedoeld je je via redsn0w weer reboot naar je jailbreak versie dan kan dat wat langer duren met behoolijk wat resprings

  9. Daar gaat mijn hoop om een jailbreak uit te voeren op een Iphone 3GS met een new bootrom. Maar geduld loont. Ik wacht wel tot de untethered aanwezig zal zijn..

  10. @Alexander: De tijd dat je toestel opnieuw moet opstarten word aanzienlijk verlengt door de vele resprings die gebruik maken voor de semi-tethered boot.

  11. Ik wacht ook nog maar ff, stond eigenlijk al op het punt om hem om te zetten naar semi Tethered maar toch maar ff wachten!

  12. Wanneer nou de un. Jb voor iphone 4 en ipad 2. Hier bebben we toch niets aan. Ze zijn er in ieder geval mee bezig begrijp ik.

  13. @adwkelly: Ik las in een engelse jailbreak nieuws bericht dat de Untethered JB ongeveer eind oktober zal zijn. Volgende week dus, maar ik kan niet door die gasten kijken wanneer het er zal zijn.. Ik wacht er ook lang op..

  14. @Alfred: voor een untethered jailbreak zal het niet uitmaken of je SemiTether gebruikt aangezien je deze via Cydia installeert. Als je de untethered jailbreak uit kunt voeren over een tethered jailbreak, kun je SemiTether gewoon via Cydia verwijderen. Als je eerst moet herstellen voordat je de untethered jailbreak uitvoert, dan is het een kwestie van SemiTether niet opnieuw installeren.

    @Joppe & @Salah: p0sixninja heeft niets bekend gemaakt over wanneer we een untethered jailbreak mogen verwachten, dus iedereen die daar iets over zegt speculeert. Hij heeft hoogstens pas een paar dagen een iPhone 4S in zijn bezit (als hij hem al heeft), dus ik verwacht persoonlijk dat het zomaar nog weken zou kunnen duren.

  15. @Alexander: Reboot zal langer duren niet de JB.

  16. Origineel geplaatst door Salah
    Ik las in een engelse jailbreak nieuws bericht dat de Untethered JB ongeveer eind oktober zal zijn. Volgende week dus, maar ik kan niet door die gasten kijken wanneer het er zal zijn.. Ik wacht er ook lang op..

    Vind dat het wel stil is rond de UNT jailbreak. Hoop wel dat die snel komt, draai nog op 4.21 met UNT Jailbreak.

  17. @mr-3gs. Ja daar wacht ik ook op. Ik had mijn mobiel 3gs ook op untether staat 4.2.1 maar ik was dom genoeg dat ik naar IO5 ging maar ik las niet goed ik heb de nieuwe bootrom en de untether is er alleen voor de old bootrom. Afwachten dan maar..

  18. Wanneer kunnen we de untethered jailbreak verwachten?

  19. Toevoeging van BigBoss aan zijn originele blogpost:

    Edit: October 23, 2:37am.
    I updated to 0.7.9. This version will take about 90 seconds after it first boots up and then your device will respring again. This timing was the only way to get some of the launch daemons to properly relaunch.

    This version should fix issues for some of you folks where:
    1) Device does not sync with itunes and only errors. Hopefully solved.
    2) Device reboots after 2-3 minutes.
    3) App sync issue — this is unworkable. Appsync hard patches system files and does not even use mobile substrate. I had to conflict with it. For now, semi-tether boot is impossible with appsync. You guys need to bug those guys to fix appsync to use mobile substrate (like everyone else uses).

    Note, Saurik is working on an update to mobile substrate that will solve many of the issues with the semi-tether package. Hopefully this will be out in a day or two. At this time, we can finalize beta testing. I plan to hold further updates until after Saurik has released his mobile substrate update. Saurik’s updates will eliminate the need for the long 90 second respring on boot also.

    This update was only tested on iphone 4. After saurik’s mobile substrate changes, more devices will be tested. Next updates coming in next 2-3 days.”

  20. @Paul Pols: Cool, misschien handig de bron onderaan het artikel te plaatsen in een box voor het geval ze weer bijwerken en hier iets ontbreekt?

  21. Werkt dit ook als j ultrasn0w/unlock gebruikt, denk zelf van niet…

  22. Werkt nog niet op een 3GS 🙁

  23. Nou ik weet het niet hoor maar als ik mijn iPhone 3GS new bootrom opstart zonder reds0w dus ook semi tethered dan gaat dat gewoon ook hoor. Alles doet het behalve Cydia Apps en safari. Maar gebruik toch skyfire. En hij start helemaal niet langzaam op.

    Dat is normaal, totdat je bijvoorbeeld een tweak installeert die MobileSubstrate gebruikt.

  24. Werkt prima hoor

  25. Is dit ook geschikt voor de iPad 2 ?

    Nee – ook niet voor de iPhone 4S.

  26. Een vraagje. Als ik nu mijn iphone 4 ios5 jailbreak. Kan ik dan later gewoon untethered jb uitvoeren zonder mijn iphone te herstellen?? Groetjess

    Dat zal nog moeten blijken.

  27. @Jack: Dan heb je geen SBSettings geinstalleerd.. anders kan dat niet.

  28. @Jack: Hmm vreemd. Bij mij blijft hij hangen..

  29. @Tjibba: maar ik heb ook niet eens de patch van bigboss geinstalleerd. alleen al de jailbreak met Redsn0w was al genoeg. Daar zat voor mij semi-tehtered al ingebouwd.

    Jouw jailbreak is tethered, maar dat manifesteert zich pas als je bepaalde tweaks installeert.

  30. na de instalatie komt op mijn scherm herstart springboard , mijn iphone 4 start op en alles werkt zelfs cydia en safari werken zonder te crashen.

  31. Gister geïnstalleerd en het werkt prima! Enige nadeel is dat nog niet alle tweaks werken met ios 5.

  32. 3s nieuwe boortol met sb settings…start prima snel opnieuw op…browsen via google gaat perfect! Super…had ik gisteren moeten hebben 🙂 toen viel mn telefoon uit….nie handig… helemaal blij hiermee! whatsapp werkt trouwens ook prima

  33. Kan je na semi-tethered opstarten wel je apps uit de app store gebruiken? Kan ik dan bv gewoon Whatsapp gebruiken? En hoe zit het met de standaard mail applicatie?

  34. Ik wil enkel via Cydia een app installeren die in de NLse iTunes winkel niet beschikbaar is, kan ik dan jailbreaken zonder gevolgen van een (semi-)tethered jailbreak?
    Heb geen zin om voor 1 app bij een reboot (stel dat de batterij leeg gaat) de basisfuncties niet meer te hebben tot ik weer bij een pc ben.

  35. Ik heb dit net uitgevoerd en zie dat jb apps als multiconmover en folder enchanger niet meer lijken te werken.

  36. Wellicht ligt het aan PKGBackup. Dat heb ik gedraaid na de jailbreak. Resultaat: niet alle jb apps werden teruggezet. En de jb apps die wel verschenen, draaiden niet óf crashten. Ik had de hoop dat PKGBackup goed zou werken bij een overgang naar iOS5. Dat wordt een handmatige actie, vrees ik.

  37. Verdorie toch. Nu kan ik niet meer rebooten via Redsn0w!! “no identifying data fetched” zegt ie dan… Kan enkel nog opstarten zodat Cydia e.d. niet werken… Nou proficiat BigBoss, met jouw geweldig handige tool! Tsssss…
    En hij verwijdert ook bepaalde “toepassingen” zomaar uit mijn Cydia!! Dat vind ik persoonlijk helemaal niet kunnen!

    EDIT: En we zijn maar begonnen met Herstellen om daarna weer gewoon te JB-en met Redsn0w… Bedankt GroteBaas, voor niks… 🙁

  38. Heb deze vandaag weer even geïnstalleerd, maar heb toch maar weer een restore toegepast. De jb op zich is wel goed, maar heel veel jb apps zijn nog niet ontwikkeld voor iOS 5. Denk aan Infinifolders, multiicon mover, shrink, folder enchancer etc. Daardoor wordt het systeem instabiel. Al met al wacht ik nu wel op een untethered jb.

    Overigens is het voordeel van een restore met iOS 5, dat het zo gepiept is. Even aan iTunes hangen, het systeem er opnieuw opzetten en daarna de backup vanuit iCloud terugzetten. Dan blijven de instellingen en mapjes helemaal goed intact.

  39. @Joppe: Je bedoeld volledig untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.