Reacties voor: Beveiligingsonderzoeker klaagt over synchronisatie van iCloud

Hacker Jeffrey Paul is boos: Apple synchroniseert allerlei data met iCloud Drive, ook bestanden die je nog niet eens hebt opgeslagen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. De nuance is hier kennelijk “nog VOORDAT je je data gesaved hebt” dus dan zou Apple alle meeluister (overheids-)vinken wat “oeps” dingetjes mee kunnen krijgen
    Tja…vervelend (ondeugende foto’s) maar soms ook wel weer handig voor opsporingsdiensten (niet-gefinaliseerde duistere plannen…)

  2. Een beveiligingsonderzoeker onderzoekt. Dat is zijn vak.
    Een journalist klaagt. Oordelen hoort blijkbaar bij zijn/haar vak.
    Maar een goede conclusie trekken is pas écht vakmanschap. En dat zie ik hier niet gebeuren.
    Waarom een iDevice kopen, om vervolgens iCloud (Drive) – een essentieel onderdeel van het ecosysteem en de gebruikservaring – niet te gebruiken omdat je Apple niet vertrouwt?

  3. Het is altijd een beetje jammer dat bedrijven als Apple pas na zo’n klacht reageren met een optie dat bv. tijdelijke bestanden juist lokaal worden opgeslagen – de nieuwe toepassing continuity kan dan dus niet meer functioneren: om de een of andere reden laat deze hacker (en de iculture redactie) dat weg.
    De grote vraag is nu of je continuity kunt uitschakelen en of data ook naar de iCloud wordt geshared als je mac geen continuity ondersteunt.

    Graag een stapje verder kijken!

  4. >> De oplossing ligt natuurlijk voor de hand: geen iCloud-account nemen of iCloud Drive uitschakelen.

    Dit lijkt me de wereld op zn kop: Apple moet gewoon de privacy van gebruikers gaan respecteren en waarborgen dat iCloud een veilige dienst waar jij als gebruiker alleen op bepaalt wat er wel en niet terechtkomt. Maar zelf heb ik al helemaal geen vertrouwen meer in wat voor Cloud-dienst dan ook. Geef mij maar een 1TB iPhone dan sla ik daar alles wel op (of nog beter: een iPhone met memory expansion slot, bijv. MicroSDHC zoals in de HTC One M8; ideetje voor de iPhone 6S??)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.