Reacties voor: Apple Music: 5 redenen om wel (of geen) betaald abonnement te nemen

Twijfel je of je een betaald abonnement op Apple Music moet nemen nu je proefabonnement aan zijn einde loopt? Wij geven je vijf reden om dit wel of juist niet te doen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Nog een reden…..Spotify (of andere dienst) betaal je via je internet provider (KPN en dochters).

    Ik ben helemaal niet super enthausiast over Spotify, maar ik betaal ervoor via mijn abonnement en heb geen zin in dubbele diensten. Ik hoop dat KPN in de toekomst de keuze geeft tussen Spotify en Apple Music. Als Apple Music dan ook nog naar Sonos komt, ga ik wel over.

  2. Nummer 6 om er niet voor te kiezen:

    (nog) geen ondersteuning voor Sonos door Apple Music …

  3. Vond het leuk om het drie maanden te proberen, maar vind het niet erg lekker werken ten opzichte van Spotify.

  4. Blijf lekker bij Spotify: geen corrupte muziekbibliotheken (hier baalde ik echt van; heel veel covers van albums naar de ratsmodee….) en het integreert heerlijk met mijn Sonos (wanneer komt Apple Music??)

  5. De informatie in dit artikel klopt niet. Zonder betaald abonnement is het in Nederland – helaas! – NIET mogelijk om naar Apple Music Radio te luisteren. Na het lezen van het artikel was ik enorm blij dat dit toch zou werken, maar het werkt dus niet.

  6. Sinds Apple music de lucht is in gegaan is ben ik al mij iTunes aangekochte albums in iCloud waren opgeslagen kwijt en ik kan ze ook nergens terug vinden.
    (En ik heb geen abonnement op Apple music)

  7. Op het moment dat Apple Music van mijn muziekbibliotheek afblijft en alles exact zo laat zoals het is, neem ik een abonnement op Apple Music. Vooralsnog wint Spotify, omdat dat programma van mijn bibliotheek afblijft.

  8. Blijf voorlopig ook nog bij Spotify. Tevreden gebruiker en een fijne app. Heb tevens Sonos speakers dus kan ook niet anders..

  9. Sowieso duur om heel je leven te betalen voor muziek die nooit echt in je bezit komt. Moet eens bekijken wat je betaald hebt als je 15 jaar een abonnement hebt.
    Nee ik blijf gewoon lekker downloaden wat ik nodig heb.

  10. Origineel geplaatst door Bassie
    Sowieso duur om heel je leven te betalen voor muziek die nooit echt in je bezit komt. Moet eens bekijken wat je betaald hebt als je 15 jaar een abonnement hebt.
    Nee ik blijf gewoon lekker downloaden wat ik nodig heb.

    Gratis spotify werkt ook super 🙂

  11. Rdio wint op elk van de punten. Alleen die klote exclusiviteit (de hedendaagse DRM zo ongeveer) is ergerlijk.

    Plus, dat hele matchen schijnt volgens vele blogs een regelrechte ramp te zijn als je een echte muziekliefhebber bent. Hun speciale edities verdwenen en werden vervangen door generieke versies.

  12. Ik blijf bij spotify mede omdat ik de Premiun gratis heb via KPN

  13. Origineel geplaatst door Bassie
    Sowieso duur om heel je leven te betalen voor muziek die nooit echt in je bezit komt. Moet eens bekijken wat je betaald hebt als je 15 jaar een abonnement hebt.
    Nee ik blijf gewoon lekker downloaden wat ik nodig heb.

    Dus het alternatief voor ‘teveel betalen’ voor muziek waar muzikanten hard voor gewerkt hebben voor de aantal keren dat je ernaar luistert is niet (en nooit) te betalen? Lekker hypocriet argument

  14. Ik luister enkel naar DJ sets. Heb geen abo’s nodig 😋 de rest hoor ik wel OP de radio.

  15. Ik heb een Spotify abo. Op zich best tevreden, maar ik vind audio boeken een groot gemis, met name non-fictie. Weet iemand hoe dit zit met Apple Music?

  16. Origineel geplaatst door Bassie
    Sowieso duur om heel je leven te betalen voor muziek die nooit echt in je bezit komt. Moet eens bekijken wat je betaald hebt als je 15 jaar een abonnement hebt.
    Nee ik blijf gewoon lekker downloaden wat ik nodig heb.

    Zolang je muziek luistert zul je altijd voor muziek blijven betalen of je het nou koopt of streamt. Ik vind dat echt zo’n non-argument. Muziek is vermaak, net als uiteten of feesten. Die uitgaven zul je ook altijd hebben. Als je genoegen neemt met radio en slechts vijf liedjes per maand koopt, kan ik het nog wel begrijpen dat streamen niet loont.

  17. Origineel geplaatst door Bassie
    Sowieso duur om heel je leven te betalen voor muziek die nooit echt in je bezit komt. Moet eens bekijken wat je betaald hebt als je 15 jaar een abonnement hebt.
    Nee ik blijf gewoon lekker downloaden wat ik nodig heb.

    Downloaden is toch ook niet goedkoop? Bij iTunes toch zo snel €1,29 per nummer. …Of bedoel je dat je de muziek steelt en download zonder er maar iets voor te betalen? Dat hoeft toch niet meer anno 2015?

  18. Op dit moment nog Spotify. Geen ondersteuning voor Sonos is op dit moment de grootste reden.

  19. Origineel geplaatst door Jeroen
    Nummer 6 om er niet voor te kiezen:

    (nog) geen ondersteuning voor Sonos door Apple Music …

    En nummer 7: als je al een grote muziekverzameling in lossless kwaliteit hebt zit je er niet op te wachten dat Apple Music (of iTunes match) dat allemaal gaat vervangen door lossy zooi, of naar Amerikaans-preutse ‘explicit’ maatstaf gaat ‘kuisen’.

    Sinds een flink tijdje is het trouwens verdacht stil geworden rond eerdere geruchten dat Apple eindelijk iets aan die geluidskwaliteit zou gaan doen, in iTunes en z’n andere muziekdiensten…
    of heb ik iets gemist??

  20. Reden 6 om wel Apple Music te nemen:

    Als je met iTunes kaarten betaalt, die je met 20% korting hebt gekocht (geregeld in aanbieding bij Dixons, AH, Kruidvat etc.), dan betaal je dus geen 10 Euro, maar 8 Euro per maand.

  21. Origineel geplaatst door Bassie
    Gratis spotify werkt ook super 🙂

    tja als je in de bioscoop een film gaat kijken betaal je ook en krijg je de film niet in je bezit. Zelfde is met de bibliotheek, de boeken worden ook niet je eigendom. Kortom ik vind 9,99 per maand super aanvaardbaar om onbeperkt muziek helemaal naar je eigen voorkeur te downloaden en luisteren en zelfs een pak goedkoper dan wanneer je nog maar 1 top cd koopt voor 15 euro bij mediamarkt als je hem al hebt voor die prijs. Apple music is top en ik ga met plezier ervoor betalen . Wel vind ik de gestegen prijzen van de iPhone 6s ten opzichte die in de Vs die wel gelijk zijn gebleven een reden voor Apple om bij aankoop van een 64 GB 6s Apple music 1 jaartje gratis te geven als compensatie wenselijk

  22. Nadat ik mijn iPhone had hersteld ivm iOS9 kwam mijn muziek niet meer op mijn telefoon te staan maar in iCloud. Daarvoor stond mijn favoriete muziek gewoon offline op m’n tel. Nu merk ik eigenlijk pas hoe slecht Apple Music werkt. Nummers die lang moeten laden of niet afspelen, live cd’s die opeens een studio versie zijn…

    Mooi idee maar de uitwerking laat nog te wensen over.

  23. Eerst was ik enthousiast over Apple Music. Het beloofde een mooi alternatief te worden voor andere streaming-diensten zoals Spotify of Deezer. Maar als snel raakte ik teleurgesteld. Mede door het uitblijven van ondersteuning door Sonos en het totaal onoverzichtelijke beheer van mijn muziekcollectie. Wat staat er nu in the cloud en wat staat er op mijn NAS? En waarom kan ik nummers die ik heb aangemerkt om lokaal op te slaan niet gewoon afspelen of benaderen omdat er een kopieerbeveiliging op zit? Waardeloos en onduidelijk.

    Ik ben overgestapt naar KPN mobiel, en daarbij zit ook een Spotify abonnement. En dat terwijl ik al jaren een iTunes gebruiker ben. Maar mij zijn ze nu kwijt. iTunes is een onoverzichtelijk log programma geworden waarin je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Misschien is het hoogtijd dat iTunes wordt opgesplitst in aparte programma’s.

  24. @Luuk Lamers: Ik betaal gewoon per download dus begrijp niet wat je bedoeld. Ik koop wat ik leuk vindt.

  25. @Olga2000: Deze 6de reden geldt ook voor mij! Wij kopen ook onze iTunes kaarten met 20 % korting. Heb lang getwijfeld, het voordeel is ook dat we nu albums kunnen luisteren die we misschien anders nooit zouden gekocht hebben. We zullen nu weldra 13 euro betalen voor een Gezinsabonnement (4p).

  26. Spotify! De dienst/software is echt beter ontwikkeld dan Apple Music. Apple had gewoon Spotify moeten overnemen. 🤑

  27. Ik heb zelf Deezer en werkt perfect voor SONOS, music moet wel heel goed aansluiten bij sonos wil ik overstappen. Deezer kun je ook offline muziek op je tel opslaan ideaal!

  28. Origineel geplaatst door ronny1967
    tja als je in de bioscoop een film gaat kijken betaal je ook en krijg je de film niet in je bezit.

    Dat kun je ook omdraaien: wanneer de optie geboden zou worden wél gratis film te kijken (wellicht met meer reclame en eigen popcorn meenemen), zou 80% daarvoor kiezen en echt niet betalen. Zoals nu 80% kiest voor free Spotify (volgens cijfers van Spotify zelf).

    Het is ook een beetje merkwaardig dat vaak gedaan wordt of mensen met gratis Spotify iets illegaals doen. Dat is natuurlijk niet zo. Het is een optie die wordt aangeboden en blijkbaar voor een grote meerderheid voldoende.

  29. @Olga2000: Hé die is goed! Zo had ik het nog niet bekeken Ik koop mijn kaarten ook altijd met korting. €8,- p.m. is een nette prijs Ik blijf bij Apple Music

  30. Dat ding slurpt data als een mofo…..

  31. Reden 6 omdat deezer fijner is dan spotify en apple music bij elkaar

  32. Spotify en Deezer gehad en nu 3 maanden Apple Music. Ik moet zeggen dat ik er wel tevreden mee ben en blijf dan ook gewoon. Paar kleine bugjes oplossen en de lay-out op sommige plekken wat anders maken en dan is het helemaal top! Gaat Apple zeker lukken, ze zijn tenslotte pas 3 maanden bezig!

  33. Een nadeel van spotify is al heb je geen elke liedje offline dan gebruikt spotify toch heel veel mb en dat is bij Apple music niet zo

  34. Apple Music doet heel moeilijk als je vaak switcht tussen US abo (hierop series) en NL abo (hierop muziek). Music wordt dan een paar weken bevroren op bv je iPad zodat je geen offline playlist kan maken. Heeft iemand hier andere ervaringen mee?

  35. Zolang Apple aan mijn muziek collectie zit en deze voorziet van drm doe ik er lekker niet aan mee genoeg muziek in me iTunes staan

  36. Ik heb Spotify Premium via het KPN Alles-in-1 abonnement. Toch zou ik wel willen betalen voor  Music, als het een echt goede dienst was… Helaas is het dat nog lang niet, te veel bugs in mijn ogen (nummers die in mijn muziek staan worden soms zonder reden en zonder dat ik het wil vervangen door een live versie van datzelfde nummer etc., zeer vervelend!)

  37. Alles wat Apple aanraakt naast hun iPhones, iPads en iMacs is klote! Ze kunnen niks anders dan hardware maken en een os, hoewel de laatste os-en ook traag en vol fouten zitten. Ook heb ik apple music tijdje gratis geprobeerd maar wat een kutzooi is dat zeg!! Nee ik blijf leeker bij spotify die weten tenminste wat ze doen en alleen voor dat huppelkutje van een Swift op apple music blijven? Haha pleurop met die zooi!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.