Belkin USB-C lader

Nieuwe Belkin USB-C autolader kan ook je MacBook opladen in de auto

Met de Belkin USB-C-lader kun je je MacBook zelfs in de auto opladen, of snelladen met een iPhone 8 of nieuwer. Een omvormer is daardoor niet meer nodig.

Belkin USB-C lader

Bij het doorbladeren van Apple’s Holiday Gift Guide kwamen we diverse producten tegen die ‘Only at Apple’ verkrijgbaar zijn. Vaak gaat het om andere kleurtjes van producten, maar er zit soms ook iets nieuws bij. Zo is er nu een Belkin USB-C autolader (€34,95) waarmee je zelfs je MacBook kunt opladen.

Belkin USB-C autolader voor iPhone, iPad en MacBook

Het mooie van deze autoplug is dat je er ook mee kunt snelladen. De Belkin USB-C autolader kan met maximaal 36 Watt je MacBook veilig opladen in de auto. De oplader detecteert automatisch welk apparaat wordt aangesloten en past daar het vermogen op aan. Sluit je bijvoorbeeld een 12-inch MacBook aan, waar normaal gesproken een 29 Watt adapter bij zit, dan zal het vermogen dat de Belkin afgeeft ook 29 Watt zijn. Voor de grotere MacBook Pro’s met 87 Watt-adapter zal het opladen trager gaan. Maar het kan een uitkomst zijn als je je adapter bent vergeten en een lange autorit voor de boeg hebt. Voorheen had je daarvoor zo’n grote omvormer nodig (zoals deze).

Voor wie zich afvraagt of dat nou schadelijk is, het opladen op een veel lager vermogen: nou nee, het gaat alleen trager. Maar je moet wel goede spullen hebben. Bij goedkope opladers uit de koopjesbak loop je wat meer risico. Er zit dan minder beveiliging tegen bijvoorbeeld overladen, waardoor je spullen wel erg heet of beschadigd kunnen raken. Bij deze Belkin-lader zal dat niet zo snel gebeuren, want zoals op onderstaande afbeelding te zien is, zit er een hoop technologie in.

Voor snelladen heb je minimaal een iPhone 8 of iPad Pro nodig. Je hebt dan nog wel een USB-C-naar-Lightning-kabel nodig, die je minimaal €29 kost in de Apple Store voor een exemplaar van 1 meter lengte. Een soortgelijke kabel met een lengte van twee meter is een tientje duurder.

Verkrijgbaar in de Apple Store voor 35 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2017, 15:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, belkin, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.