Reacties voor: Belastinggeld terugverdienen door gedichten op de iPhone te lezen

Met het project GELD kun je belastinggeld terugverdienen door gedichten te lezen. Je scant barcodes op bankgebouwen in Amsterdam en krijgt daarna een gedicht te zien waarmee je na lezing 11 cent verdient.

Reacties: 15 reacties

  1. “Eigenlijk is het geld dat je verdient wel een beetje een sigaar uit eigen doos: het project kwam met belastinggeld tot stand, dankzij subsidies van het Nederlands Letterenfonds en het Mondriaan Fonds.”

    Het lijkt me dat dat ook precies de bedoeling is van de makers 🙂

  2. Stickers even inscannen en op het web publiceren;

    Kijken hoeveel er in de pot zit.

  3. T bewijs dat op cultuur nog wel wat meer bespaard kan worden.

  4. Alleen jammer dat als die bank niet om de hoek zit je met de tram moet €2,70 heen, lukt het niet binnen het uur ook €2,70 terug.

    Dus de optie stickers scannen op op internet zetten is zo gek nog niet.

  5. 11 cent? gelijk 40 euro kwijt om eerst bij een sticker te komen ov kosten..

  6. Origineel geplaatst door Jasper
    T bewijs dat op cultuur nog wel wat meer bespaard kan worden.

    Of op jouw internetverbinding.

  7. Wat een belachelijk generaliserend begin van dit bericht. Hoezo zitten we ons regelmatig te ergeren? Trappen we op dit forum ook al in de stomme zinloze politieke verhaaltjes over de cultuursubsidies? Subsidies zijn juist bedoeld om iets wat de diversiteit in stand moet houden te ondersteunen. Ook als de zalen vol zitten anders is het niet te betalen. Of willen we allemaal elke avond naar de arena om de Toppers te bekijken? Vol met sponsor reclame en commerciele bullshit?? Mensen wees blij met de artiesten, muzikanten en kunstenaars die ons kikkerlandje voortbrengt!! Dat houdt het leven tenminste nog een beetje interessant….

  8. En hoe komt t dan in mijn portemonnee terecht?

  9. Helemaal eens met Martin, wat een tendentieus PVV verhaal, ik ben geneigd de IP berichten niet meer te volgen en de IP app er af te gooien…

  10. Origineel geplaatst door Martin
    Wat een belachelijk generaliserend begin van dit bericht. Hoezo zitten we ons regelmatig te ergeren? Trappen we op dit forum ook al in de stomme zinloze politieke verhaaltjes over de cultuursubsidies? Subsidies zijn juist bedoeld om iets wat de diversiteit in stand moet houden te ondersteunen. Ook als de zalen vol zitten anders is het niet te betalen. Of willen we allemaal elke avond naar de arena om de Toppers te bekijken? Vol met sponsor reclame en commerciele bullshit?? Mensen wees blij met de artiesten, muzikanten en kunstenaars die ons kikkerlandje voortbrengt!! Dat houdt het leven tenminste nog een beetje interessant….

    Inderdaad! Bah bah bah wat tendentieus dit! En dan te bedenken dat het slechts om 0,4% van de begroting gaat!

  11. Dag Iphoneclub! De stickers worden inderdaad razendsnel verwijderd door de schoonmakers. Binnenkort gaat het project viral en zullen mensen gewoon van het scherm, van de website of van een geprinte pdf kunnen scannen!
    We houden jullie op de hoogte.

    @Gonny van der Zwaag: We sluiten ons aan bij wat Gonny zegt. Het is onze bedoeling met dit project te handelen vanuit een tegenstrijdige positie. Het is inderdaad een sigaar uit eigen doos. Op deze manier kunnen we op speelse wijze de harde realiteit bespreken. Dat lijkt ons toch een urgente kwestie vandaag.

  12. Heel leuk concept! En ik denk dat nu net duidelijk is dat we gemiddeld heel weinig belastingsgeld betalen aan cultuur per dag.

  13. Poëzie Loont is viral gegaan! Vanaf vandaag kan je de viral sticke hier en hier scannen om je belastinggeld terug te verdienen!

  14. Het was geenszins onze bedoeling om tendentieus over te komen. Dit zijn de grappen die onze vrienden in de cultuursector juist continu maken (want ja, we zijn zelf grote cultuurliefhebbers). We hadden gedacht een persoonlijk tintje aan het artikel te geven met een opmerking die altijd maar rond blijft zingen. Jammer dat het blijkbaar verkeerd overkomt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.