Vrouw vindt iPhone-dief met behulp van Fotostream

Toen de iPhone van Katy McCaffrey werd gestolen, bleek dat de dief Fotostream niet hard uitgeschakeld. Hierdoor kwamen alle foto's die met de iPhone werden gemaakt bij haar terecht.

Photostream diefEnige tijd geleden werd de iPhone van Katy McCaffrey gestolen. De nieuwe bezitter van deze iPhone lijkt zich alleen niet bewust van alle ingebouwde mogelijkheden van iOS: zo worden alle foto’s die hij maakt automatisch gedeeld met al McCaffrey’s apparaten met behulp van Fotostream (Photostream). Deze foto’s heeft ze vervolgens op Facebook geplaatst, waar iedereen ze kan bekijken.

McCaffrey’s iPhone werd in april al gestolen, maar alle gemaakte foto’s belanden nu pas in haar Fotostream. De beelden hebben haar inmiddels geholpen om de dief te identificeren als Nelson, een personeelslid van de Disney Cruise waarop de iPhone ook werd ontvreemd. In zijn foto’s komen onder andere zijn collega’s en zijn vriendin voorbij, waardoor het makkelijk kan zijn om hem terug te vinden.

Of de foto’s ervoor zullen zorgen dat McCaffrey haar iPhone terugkrijgt is nog niet duidelijk. Ze heeft de politie inmiddels de beelden doorgestuurd, samen met alle informatie die ze heeft bemachtigd. Gezien de Disney Cruise duidelijk in beeld wordt gebracht, lijkt het niet moeilijk om Nelson te traceren. Dit is niet de eerste keer dat Fotostream de identiteit van een dief vastlegt: in januari ontving een slachtoffer van een soortgelijke diefstal ook opeens foto’s via Fotostream.

Fotostream zorgt ervoor dat alle gemaakte foto’s op de iPhone automatisch ook te openen zijn op een iPad of computer. Je hoeft hiervoor alleen in te loggen met iCloud op het desbetreffende apparaat. Gezien de foto’s zonder melding worden gesynchroniseerd, is de dief zich alleen van geen kwaad bewust.

Het album met foto’s van de dief telt inmiddels 20 plaatjes. Je kunt ze allemaal bekijken op McCaffrey’s Facebook-profiel, in het album Stolen iPhone Adventures.

Gestolen iPhones worden al langer dankzij een andere functie teruggevonden. De optie Find My iPhone zorgt ervoor dat je de gps-locatie van een verloren iPhone kunt opzoeken.

Via The Verge.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 16:43
Categorie Achtergrond
Onderwerp fotostream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.