Tim Cook bezoekt Apple Store New York.

Apple overweegt verwijderen standaard iOS-apps

Tim Cook heeft bevestigd, dat Apple zoekt naar een mogelijkheid om standaard-apps in iOS te verwijderen of te verbergen, zodat ze niet meer in de weg zitten.

Tim Cook bezoekt Apple Store New York.Apple is van plan om je mogelijkheden te geven om standaard-apps op de iPhone te verbergen of te verwijderen. Dat zei Tim Cook in een interview met BuzzFeed. In het interview komt de zogenaamde ‘junk folder’ ter sprake, de map met ongewenste standaard-apps die je nooit nodig hebt. Tim Cook zegt, dat het probleem complexer is dan je in eerste instantie zou denken, maar dat er naar gekeken wordt. Volgens Cook is het tijd dat Apple een oplossing gaat bieden voor dit probleem.

Overbodige apps: verwijderen is complex probleem

Sommige apps zoals Aandelen, Tips en Kompas gebruik je waarschijnlijk nooit. Maar je kunt ze ook niet verwijderen van je toestel. Ze zijn voorgeïnstalleerd op de iPhone en maken deel uit van iOS. Het is alleen lastig om de apps zomaar verwijderbaar te maken met een kruisje, want op die manier kun je ze nooit meer opnieuw installeren. En moet je ze dan bij elke update van iOS weer opnieuw verwijderen? Dit zijn zaken waar Cook zijn mensen nu naar laat kijken.

apps-verwijderen

Wat ook speelt bij standaard-apps, is dat ze vaak onderling verbonden zijn met andere software in iOS. Zou je ze zomaar verwijderen, dan levert dat onverwachte problemen op, waardoor andere apps niet meer goed werken. Het lijkt erop dat Apple een aantal apps in het vizier heeft, die je veilig zou kunnen verwijderen. Het zou daarbij kunnen gaan om de Apple Watch-app voor mensen die geen smartwatch hebben.

Cook legde aan BuzzFeed uit dat Apple er geen belang bij heeft om je op te zadelen met allerlei ongewenste apps, maar dat ze willen dat je blij bent:

It’s not that we want to suck up your real estate, we’re not motivated to do that. We want you to be happy. So I recognize that some people want to do this, and it’s something we’re looking at.

Tim Cook: verrassingsbezoek aan de Apple Store

In het interview met Tim Cook is ook te lezen, dat hij graag verrassingsbezoekjes brengt aan de Apple Stores, als hij in een bepaalde stad is. Hij kondigt zijn bezoek niet aan, want dat zou alleen maar tot zenuwachtig gedrag leiden bij het personeel. Door onaangekondigd te verschijnen wordt het bezoek spontaner.

Tim Cook bezoekt de Apple Store.

Dat was ook het geval in de Apple Store aan Fifth Avenue in New York. Nadat de eerste mensen Tim Cook hadden herkend, volgde er een opstopping in de winkel: iedereen wilde met de CEO van Apple op de foto. Eddy Cue en Greg Joswiak waren ook meegegaan, maar konden alleen maar toekijken: niemand herkent ze en niemand wil met ze op de foto. Alle aandacht ging uit naar Tim Cook, die geknuffeld werd door klanten en medewerkers en voor iedereen even tijd maakte.

Later vandaag is Tim Cook te gast in de ‘Late Show’ met Stephen Colbert. Vandaar dat hij momenteel in New York is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2015, 17:47
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen ios, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.