BBC iPlayer opnieuw gehackt

De BBC dacht een oplossing gevonden te hebben voor een hack, waarbij het via iPhone-instellingen mogelijk was om video's met DRM te downloaden. Maar een paar dagen later werkt de hack alweer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

BBC iPlayer, DRM-vrije content downloadenDe BBC was er snel bij om een hack tegen te gaan, waardoor het mogelijk was om DRM-vrije video’s te downloaden. Met een aanpassing, waarbij sterker op specifieke eigenschappen van de mobiele Safari-browser wordt gelet, dacht de BBC het probleem te hebben opgelost. Maar de moeite blijkt tevergeefs: met een Ruby-script blijkt de hack weer te werken. De bekende blogger Cory Doctorow ziet de BBC als een evil empire, maar toch valt wel wat te zeggen voor het feit dat ze de shows blokkeren.

De meest BBC-producties worden namelijk gemaak door externe productiebedrijven. Ze staan wel toe dat kijkers tot 30 dagen na de originele uitzending de shows nog eens bekijken, maar tot in de eeuwigheid kunnen ze de uitzendingen niet bewaren. Dat zal niet alleen te maken hebben met opslagruimte, maar ook met de rechten die de BBC voor eindeloze uitzendrechten moet betalen en daar komt nog bij dat sommige programma’s (bijvoorbeeld een quiz, realityprogramma of talentenjacht van vorig jaar) al snel niet meer interessant is. Het zou interessant zijn om te weten hoe dat in Nederland met Uitzending Gemist zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerpen bbc, drm, televisie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.