iPlus: nieuwe unlockmethode, maar voorzichtigheid is geboden

De afgelopen dagen is er een nieuwe unlockmethode opgedoken: iPlus. Op het forum wordt er al druk over gepraat, maar voor minder ervaren gebruikers zijn er toch een aantal waarschuwingen waar je maar beter rekening mee kunt houden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPlusEr is een nieuwe unlockmethode, waarover op het forum al druk wordt gediscussieerd: iPlus. Dit commandoregel-tool bedacht en gemaakt door het iPhone Dev Team bestaat sinds 5 maart en heeft een groeiende groep aanhangers. Op het forum wordt al gesproken over de meest safe-optie en een handleiding voor iPlus is er ook al. iPlus is geschikt voor Windows en Mac en kan iPhones met firmware 1.1.4 na invoer van een commando unlocken, activeren en tegelijk jailbreaken. Maar er is ook reden om voorzichtig te zijn.

Ten eerste melden sommige mensen dat het lijkt alsof ze voor iPlus moeten betalen. Misschien zijn er slimme types die op deze manier geld willen verdienen, maar trap er niet in: iPlus is gratis te downloaden en te gebruiken.

Ten tweede: het grote verschil met ZiPhone is, dat iPlus de 4.6 Bootloader vervangt door de FakeBlank 3.9 Bootloader. Maar pas even op en lees deze waarschuwing. Je iPhone kan bij een Shift-Restore in iTunes ook worden gedowngrade naar de 3.8 (!!) Bootloader en daarmee sla je een doodlopende weg in: je kunt niet meer upgraden naar 4.6. Deze waarschuwing geldt overigens alleen als je een restore doet naar een firmwareversie lager dan 1.1.2.

iPlus installeert ook de Installer, het BSD Subsystem, OpenSSH en Terminal. Verder kun je allerlei extra pakketten (die Payloads worden genoemd) toevoegen. En daarmee komen we bij het derde punt: iPlus is niet voor beginners! Lees goed de handleidingen en hou rekening met de opmerkingen die op het forum zijn gemaakt. Mocht je je toch niet helemaal zeker voelen: doe het niet! Er komt overigens binnenkort een GUI-versie beschikbaar die de iPlus-unlock een stuk gemakkelijker moeten maken.

Op YouTube zijn twee video’s beschikbaar, die laten zien hoe je iPlus op een Mac en op een Windows-pc uitvoert.

Meepraten of vragen? Stel ze niet hier, maar in het forum!

iPlus op Windows:

iPlus op de Mac:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 0:49
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.