‘Batterijprobleem iOS 5 gaat naar andere iPhone wanneer je backups wisselt’

Een ontwikkelaar voerde voor de site ZDNet een test uit, waaruit bleek dat het batterijprobleem meegaat wanneer je een reservekopie op een andere iPhone installeert.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Batterij iPhoneWe waren er al van overtuigd dat de batterijproblemen van de iPhone 4S niet hardwaregerelateerd zijn: verschillende gebruikers van de iPhone 3GS en iPhone 4 zeiden immers hetzelfde probleem te hebben na de update naar iOS 5. Een test van de website ZDNet laat zien dat het probleem bij specifieke versies van iOS 5 speelt: nadat een ontwikkelaar een reservekopie van zijn iPhone 4S maakte die last had van het batterijprobleem, installeerde hij deze reservekopie op een iPhone 4S zonder problemen. Met als gevolg dat de batterijproblemen na het kopiëren waren overgedragen.

Voor de test gebruikte de tester van ZDNet tweemaal een op hetzelfde moment aangeschafte iPhone 4S. Hierdoor zou de batterij ongeveer evenveel verweerd zijn door gebruik. Beide iPhones hadden andere apps geïnstalleerd en andere instellingen in- en uitgeschakeld. Wel draaiden ze allebei iOS 5.0.1 en waren ze verbonden met hetzelfde mobiele netwerk. De ene iPhone werd door de tester gebruikt om apps op te testen, terwijl de andere iPhone voor dagelijks gebruik werd ingezet. Het was de privé-iPhone die last had van batterijproblemen.

Om te zien hoe het probleem met iOS 5 te maken had, maakte de tester van beide iPhones een reservekopie. Vervolgens bracht hij beide toestellen terug naar de fabrieksinstellingen en sloot hij ze aan op iTunes om de reservekopieën te herstellen. In plaats van de backups te herstellen naar de originele iPhones, wisselde hij ze echter om: zo installeerde hij de reservekopie van zijn privé-iPhone op zijn test-iPhone en andersom. De batterijproblemen leken hierna ook te zijn verwisseld: zijn test-iPhone had nu last van de batterijproblemen.

Het resultaat is opmerkelijk, maar let op: voor de test is er maar naar slechts twee iPhones gekeken. Om tot een volledig onderbouwde conclusie te komen, zegt ZDNet de test met meerdere iPhones te willen uitvoeren. Daar hebben ze op het moment echter nog niet de middelen voor.

Vlak nadat Apple iOS 5 en de iPhone 4S uitbracht verschenen er verhalen over verminderde batterijduur. Apple bracht in november een software-update uit die voor sommigen de problemen verhielp, maar velen zeiden alsnog van het batterijprobleem last te hebben. Apple is op zoek naar nieuwe oplossingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2011, 20:12
Categorie iOS
Onderwerpen batterij, ios 5, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.