Designer maakt iPad-bestuurbaar terrarium

Designer Samuel Wilkinson heeft een terrarium gemaakt die je volledig kunt analyseren en manipuleren met behulp van een iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Biome Smart Terrarium iPadDesigner Samuel Wilkinson heeft een terrarium ontworpen dat gebruik maakt van de iPad. De Biome Smart Terrarium houdt zaken zoals temperatuur en luchtvochtigheid bij, om hier vervolgens een overzicht van te tonen op een iPad of smartphone. Vervolgens kunnen gebruikers zelf met deze factoren via de iPad spelen en zo makkelijk de ideale omstandigheden voor een plant creëren. Op het moment is de Biome Smart Terrarium een persoonlijk project van de ontwerper en daardoor niet te koop.

Biome Smart Terrarium iPadWilkinson heeft de Biome Smart Terrarium niet alleen maar gemaakt om biologen het leven makkelijker te maken. Omdat het terrarium vereist dat je jouw iPad in een dock ernaast laat staan, moet je hem gebruiken voor iets dat veel tijd in beslag neemt. Op deze manier hoopt Wilkinson dat gebruikers wat langzamer gaan leven. Hiermee staat het terrarium in het teken van de expositie waar hij te bekijken was, getiteld ‘Slow Tech – Designs for Digital Downtime’. Daar was hij te bezichtigen tijdens het London Design Festival, van 17 tot 25 september.

Op het moment kun je de Biome Smart Terrarium nergens kopen. Het is een persoonlijk project van de designer. Over plannen om het product op de markt te brengen heeft Wilkinson niks gezegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2011, 17:27
Categorieën Accessoires, Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.