ifixit open iphone 6

‘Batterij iPhone 6 Plus dubbel zo groot als iPhone 5s’

De iPhone 6 Plus heeft een dubbele batterijcapaciteit ten opzichte van de iPhone 5s, blijkt uit de eerste teardown. Ook is de hoeveelheid RAM nu bevestigd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ifixit open iphone 6Reparatiebedrijf iFixit is begonnen met het uit elkaar halen van de iPhone 6 Plus, die al in Australië in de verkoop is gegaan. Intern blijkt de iPhone 6 Plus verrassende overeenkomsten te hebben met de iPhone 5s, maar alles is een maatje groter uitgevoerd. De eerste ontdekkingen: er zit inderdaad 1GB RAM in en de batterijcapaciteit is dubbel zo groot als die van de iPhone 5s. Later vandaag zullen nog meer ontdekkingen worden gedaan, naarmate iFixit meer componenten ontdekt.

Na het verwijderen van het frontpaneel blijkt dat er geen gekke dingen te zien zijn. Bij de iPhone 5s liep nog een kabeltje van de Touch ID-sensor naar de Lightning-poort, waardoor uit elkaar halen lastig bleek. De batterij die ze in de iPhone 6 Plus vonden heeft een capaciteit van 2915 mAH (3,82 Volt) en dat is dubbel zoveel als de 1560 mAh-batterij van de iPhone 5s. De iPhone 6 zit daar trouwens tussenin met een capaciteit van 1810 mAh.

iphone6plus-open

iFixit heeft ook de nieuwe A8-processor boven water gekregen en meldt dat er F8164A3PM op de chip staat geschreven. De 8 duidt daarbij op 8 Gigabits, oftewel 1GB RAM. Nog een kleine verandering is dat de trilmotor zich nu rechts van de batterij bevindt, vlak onder het logic board.

In de loop van de dag vind je meer ontdekkingen bij iFixit.

Overigens is de Japanse blog Macotakara intussen de 4,7-inch iPhone 6 uit elkaar aan het halen. Zij maakten een filmpje, waaruit blijkt dat Apple wel wat concessies heeft moeten doen om alles in de dunne behuizing te kunnen passen. Ook ontdekten ze wat kleine maar interessante veranderingen: de batterij zit nu aan het aluminium chassis vast met plakstrips, terwijl ze bij de huidige iPads zijn vastgelijmd. Bij eerdere iPhones zaten de batterijen niet vastgeplakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2014, 9:40
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp iPhone 6 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.