iculture-vandaag
iCulture Vandaag
MyScript Stack iPhoneMyScript Stack iPhone

iCulture Vandaag: dit was donderdag 18 september 2014

Op iCulture Vandaag net zoveel aandacht voor de vragen als de nieuwe toetsenborden op iOS 8. En: voorbereiding voor de iPhone 6!

MyScript Stack iPhoneMyScript Stack iPhoneEn, heeft iOS 8 je overtuigd? Op iCulture belichten we beide kanten van de release van iOS 8. Enerzijds de vraagtekens die de nieuwe systeemsoftware oproepen, zoals: ‘Wat is er met mijn fotostream gebeurd’? Aan de andere kant bekijken we de nieuwe, indrukwekkende mogelijkheden natuurlijk ook. Zo hebben we de twee belangrijkste toetsenborden voor iOS 8 al onderworpen aan een uitgebreide test.

Nieuws

Apps

Rubrieken

 • In de iCulture Deals bespaar je weer vele euro’s door verschillende mooie kortingen.

Meer vandaag

Storehouse verhalen maken iPhoneApps die niet apart in een artikel zijn besproken, maar wel de moeite zijn om nog even te noemen:

 • Apple’s eigen app voor muzikanten heeft nu ondersteuning voor MIDI over Bluetooth en kan draadloos verbinding maken met instrumenten.
 • Het zakelijke sociale netwerk LinkedIn maakt gretig gebruik van nieuwe iOS 8-mogelijkheden. Je ziet in een widget wie je profiel vandaag heeft bekeken (mits je daar je account op hebt ingericht) en kan direct op connectieverzoeken reageren in het berichtencentrum.
 • Instapaper kreeg een behoorlijke update met extensies, die het mogelijk maken om op elk moment snel iets toe te voegen aan deze later lezen-app. De app is ook meteen freemium geworden, dus met in-app aankopen.
 • Dropbox had problemen met de iOS 8-update. Daarom werd het automatisch uploaden van foto’s tijdelijk uitgeschakeld. Toen kwam er een update die dat verhielp, maar dubbele foto’s opleverde. En nu is een bugfix verschenen die de dubbele foto’s verhelpt. Hetzelfde euvel werd ook verholpen in .
 • Facebook Paper kreeg een update voor iOS 8 en is stabieler geworden. Je kunt naast HD-foto’s nu ook HD-video’s uploaden. Alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store.
 • Fotoapp EyeEm heeft een update gekregen. Je kunt nu vegen om de belichting van foto’s te wijzigen, een functie die dankzij iOS 8 mogelijk wordt.Ook zit er een nieuw type camera in.
 • (afgebeeld) De verhalenapp Storehouse is nu ook op de iPhone te gebruiken. Maak gebeurtenissen levendiger door gebruik van storytelling. Gemaakt door en voormalig interfacedesigner van Apple.
 • Apple’s eigen iMovie-app heeft nieuwe filters, snelheidsknoppen en integratie met de Foto-app.
 • Wunderlist heeft nu een widget voor het Vandaag-tabblad. Snel kijken wat er vandaag aan taken op de planning staan. Ook ondersteunt de app nu Handoff, zodat je straks op de Mac verder kunt werken.
 • De hardloopapp van de gevestigde speler Strava heeft nu een iOS 8-widget waarmee je afstanden en voortgang kan bekijken. Premium-leden kunnen zichzelf doelen stellen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.