Reacties voor: Bankpasjes vaker defect door smartphones

Door gebruik van smartphones met sterke magneten en kompassen, zijn bankpasjes vaker kapot
Lees het complete artikel → Bankpasjes vaker defect door smartphones
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 66 reacties

  1. Ik heb er ook ervaring mee inderdaad. Mijn Rabobank pas is ook niet meer te gebruiken.

  2. Ik heb tot nu toe in al die jaren nog nooit een probleem met mijn pinpas van de ING (voorheen Postbank). En vaak draag ik samen in één zak van mijn jas.
    Maar ik had al ergens anders dit bericht gelezen en daar stond in dat de ING-passen daar geen last van hebben.

    Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat we overgaan naar de chip…

  3. Het gaat niet om straling maar om het magnetische veld dat wordt aangebracht door o.a. de luidspreker.
    Dit is een permanent magnetisch veld. Dus als je smartphone uit staat blijft het veld intact en het probleem dus ook.

    Overigens heb ik ook bankpassen van de Rabo. Deze zitten op dezelfde plek als de andere passen en zijn als enige al 5x gedemagnetiseerd door “een” magnetisch veld. De Rabo passen zijn veel gevoeliger dan andere bankpassen.
    Dit erkent de bank ook. Ze zijn onlangs overgestapt op een andere leverancier.
    Trouwens het probleem is nog maar tijdelijk.
    De magneetstrip van de betaalpassen gaat zo wie zo verdwijnen en de chip neemt het over. Ook vanwege het skimmen.

  4. Ik heb nu ruim een jaar diverse pasjes met magneetstrip in mijn iPhone-case en heb tot nu toe geen hinder gehad van weigerende pasjes. Mss een bank fail? 😉

  5. Heb ik gelukkig nog nooit last van gehad, maar ik draag dan m’n iPhone ook veruit de meeste tijd in een broekzak of jaszak waar verder helemaal niks in zit.

    Maar is de magnetische invloed echt de oorzaak? Ik kan me een aflevering van Mythbusters herinneren waarin de heren met grote en kleine, natuurlijke- en elektromagneten langs over en op pasjes met magneetstrips gingen. Niks aan de hand.

    Ik kan me voorstellen dat de straling over zowel de GSM als de 3G radiofrequentie er meer mee te maken heeft.

    Achja, als we mazzel hebben maken onze smartphones de pinpasjes niet alleen dood, maar maken ze ze ook overbodig. Die nieuwe NFC-chips die beloofd worden, zien er erg goed uit.

  6. Rabobank heeft naar mijn mening gewoon goedkope passen. Ik werk in een winkel en het zijn altijd de Rabobank passen die niet werken. Nooit problemen met ING of ABN Amro.

  7. Mijn ervaring is dat de het vaak uit de tasjes komt. In de smartcases van BlackBerry zit standaard een magneet en en veel tasjes met een magnetische sluiting. Ik heb mijn telefoon in de zelfde zak zitten als mijn portemonee (tegen elkaar aan) en ik heb nog nooit een beschadigde pas gehad.

  8. Ik heb al een half jaar tijdens mijn lunch mijn ABN amro pasje op mijn iPhone liggen. Tot nu toe nog totaal geen problemen ervaren.

  9. Nooit geen last mee gehad, laat ik het maar afkloppen. Ik heb de bankpasjes en telefoon dan ook niet in 1 broek ofzo.

  10. @Redmer:

    Ik zie altijd dat de ABN AMRO passen het nooit doen, en al die andere ( Rabo of ING) doen het wel altijd, maar ikzelf heb eigenlijk ook nog nooit problemen gehad met mijn ABN pas.

  11. Dit geldt niet alleen voor bankpassen, maar voor alle passen met magneetstrip. Zo heb ik inmiddels de derde pas voor de sportschool, omdat de flip-case een magneetsluiting heeft.

    Als straks alle banken over zijn naar chip, dan zijn bankpassen volgens mij niet kwetsbaar meer voor magnetische straling. Weet iemand daar meer over?

  12. Het probleem zit hem in die nieuwe leverancier van de pinpassen voor de Rabobank, de wereldpas. De europassen hebben nergens last van.

    Rabobank heeft al verscheidene persberichten uitgegeven wat betreft het uitvallen van bankpassen. Eerst onkenden ze het, toen gaven ze het toe, daarna weer ontkennen etc etc etc. Ze hebben al verschillende dingen de schuld gegeven, maar nog niet degene wiens schuld het gewoon is, de nieuwe leverancier.

    Moet ook wel, sinds ze zijn overgestapt hebben ze problemen, voorheen nergens last van. Mijn europas heeft ook nergens last van. Andere banken ook niet.

  13. Ik heb ook altijd problemen met de scanner op vliegvelden, als ik terugkom van reizen doet de Fortis-pas het niet meer. Tegenwoordig stop ik hem los in mijn broekzak, dat overleeft hij wel.

  14. Ik heb zelf ING en ABN AMRO. Met ABN AMRO pas heb ik geen problemen, met de ING-pas komt het soms voor dat hij het niet doet.
    Of dit nou echt alleen door een iPhone komt…..ik betwijfel het.

    OFF TOPIC:
    Als de banken nou eens de chip versneld invoeren ipv 2012, hebben we in ieder geval met bankpassen geen last meer van. Onlangs gewinkeld in winkelcentrum Gelderlandplein (A’dam) en Leidsenhage (L’dam), waar ze al van de chip ipv magneetchip gebruikmaken. Werkt prima!

  15. Dit probleem is gelukkig opgelost met “het nieuwe pinnen” waarbij we binnen afzienlijke tijd allemaal met de chip pinnen…

    Geen gezeik met met de magneet van je iPhone, en ook niet meer te skimmen…

    Dan is alleen je chip nog te hacken 😉

  16. 2 nieuwe bankpasjes, defecte Ov kaart en bootkaart defect. Goh…

  17. ik heb er ookal 3 versleten dit jaar ik heb de rare gewoontje om me iphone en de bankpas in me kontzak te stoppen… kunnen ze niet tegen

  18. Vriend van mij heeft geen smartphone maar wel rabobank. Hij kan elk half jaar een nieuw pasje aanvragen, omdat hij hem los in zijn zak bewaard.

    Ik doe exact hetzelfde alleen met ING, heb nog nooit een ander pasje moeten aanvragen.

    Rabobank kan beter hun pasjes verbeteren.

  19. Dat is opzich wel jammer, ik wou net zon hoesje kopen… leek me makkelijk om bankpasjes en iPhone in 1 hoesje te kunnen gebruiken zodat ik niet met 2 volle broekzakken loop.

  20. Je zou toch hopen dat zowel Milou van de Rabo als de redacties van zowel Spitsnet als iPC er drie seconden voor over hebben om te kijken of deze claim ergens op slaat…

    Men neme een paperclip en een iPhone. Blijft de paperclip ergens kleven? Is er dan sprake van een (buiten de behuizing merkbare) “sterke maghneet”?

    => nope.

    Dat is ook niet zo verbazingwekkend aangezien de kompasfunctie in een smartphone vervuld wordt door een miniscuul MEMS-device. Onzin-verhaal. en het is niet eens komkommertijd!

  21. Het probleem met de passen van de Rabobank, zit in het feit dat de Rabobank gevoelige passen gebruikt. Die gevoelige passen zijn kwetsbaarder in magnetische velden en worden makkelijker leeg getrokken. Dit was ook al bij de Europassen, de omschakeling naar Wereldpassen heeft daar dus geen invloed op.

    Na veel klachten heeft de Rabobank besloten over te schakelen op een andere kwaliteit passen die minder makkelijk worden leeggetrokken.

  22. Hoe is dit nieuws? Ik heb dit probleem sinds de eerste mobiele telefoon. Toendertijd vooral met de postbank. Sinds die tijd draag ik de passen en de telefoon ver uit elkaar. De 10 jaar terug was je pas na pinnen ik het station ook onbruikbaar.

  23. Vreemd, sinds ik mijn iphone heb, bewaar ik mijn rabobank pasje in het hoesje van de iphone. Ondertussen ben ik 3 iphone’s verder en heb nog steeds het zelfde bankpasje.

    Je zou dus kunnen stellen dat mijn bankpasje iphone’s kilt… 🙂 Nee hoor ze doen het nog prima…

  24. Dan zal ik hem maar niet meer op de inductieplaat bewaren.

  25. Sinds ik iPhone heb (2,5 jaar) al 5/6 bankpasjes versleten.

  26. Bij mythbusters hadden ze toch een hele andere conclusie! Daar kregen hun het niet voor elkaar om met een magneet van normale waarde een bankpas ontregelt te krijgen.

  27. Ik heb ook al twee rabopassen versleten. Deed de iPhone in mijn binnenzak, samen met mij beurs met passen. Bewaar ze nu maar gescheiden.

  28. Raar eigelijk dat jullie nog steeds met die magneetstrook werken. In BE is echt al jaren dat wij betalingen doen via de chip…

  29. Was al lang tijd dat de banken overgingen op een ander systeem (chip). Nu ze door skimming zelf in hun portefeuille geraakt worden, wordt er pas actie op ondernomen, anders hadden we over 20 jaar nog met magneetstrippen gelopen!

  30. Nooit problemen gehad met m’n ING pas.

  31. Kan iemand mij vertellen of m’n OV-chipkaart hierdoor ook kapot gaat of niet? Heel erg bedankt alvast!

    Groetjes Joas

  32. Je OV-chipkaart kan er inderdaad ook kapot door gaan. Als je kijkt op de achterkant van je kaart, zie je dat er ook daar een zwarte magneetstrip op zit.

    Overigens geldt het voor alle passen met een (zwarte) magneetstrip

  33. Welk hoesje is dat? Ik namelijk al enige tijd op zoek naar een dergelijke book-case

  34. Origineel geplaatst door boogja
    ik heb er ookal 3 versleten dit jaar ik heb de rare gewoontje om me iphone en de bankpas in me kontzak te stoppen… kunnen ze niet tegen

    Nee vind je het gek je moet er ook niet op gaan zitten XD Idd rare gewoonte maar hoe doe je dat in godsnaam als je wilt zitten?

  35. ’tis ook niet slim om je oordoppen om je iPod te rollen, daar zitten ook magneetjes in. Het is misschien handig maar ik heb al aardig van kennissen gezien waarbij hun iPod stuk ging en ze snapten er niets van. Bijna allemaal deden ze dit en ik maar /facepalm doen.

    Maar ja het moet nu toch wel bekend zijn dat magneten en elektronica over het algemeen niet goed met elkaar kunnen vinden. Net als water.

  36. weet iemand waar ik dat hoesje op de afbeelding kan bestellen? 😀

  37. Origineel geplaatst door martijn
    Nooit geen last mee gehad, laat ik het maar afkloppen. Ik heb de bankpasjes en telefoon dan ook niet in 1 broek ofzo.

    Jij draagt altijd 2 broeken? =P

    Heb een ING pas, af en toe samen met mijn iPhone in een zak maar nog nooit klachten gehad.

    Zou dit ook werken bij de ov-chipkaart? Daar heb ik wel last van gehad. Misschien een oorzaak?

  38. Het verbaast mij dat hier nu pas een berichtje over komt: ik heb dit ongeveer 5 jaar geleden al ontdekt en aangekaart, destijds bij Nokia. De huidige telefoons hebben steeds betere, verfijndere en vooral sterkere speakers gekregen. En speakers hebben magneten…

    Dus ja, je bankpassen, bibliotheek-kaarten(!), OV-chipkaart, deurpasjes en tags/druppels… alles met een chip is gevoelig ervoor. Ik heb vorige week zelfs de afsrandsbediening van mijn KPN Experiabox mee om het leven geholpen!

    Houd deze zaken gescheiden in de broek- of jaszak. Tweede voordeel is de verminderde kans op beschadigingen van je iPhone!

  39. Heb een viertal pasjes, waaronder 2 van de rabobank. In Hardgraft case zitten. Al jaren en heb nergens last van ….

  40. Misschien een mooi moment voor de ING en de andere banken om de magneetstrip uit de jaren 70’s eens te vervangen door een chip, zoals andere Europese landen al hebben gedaan.

  41. Ik vind het dikke onzin, ik werk al 16 jaar met betaalkaarten en bijkomend soortgelijke klantenkaarten bij bepaalde handelszaken en ik heb nooit of te nooit problemen ondervonden met mijn kaarten en in die 16 jaar heb ik ook al gemiddeld een GSM per jaar versleten (waarvan 7 iPhones 😛 ).
    Ik denk dat het een combinatie is van de kwaliteit van de kaart en magnetische velden (TV, geluidsinstallaties, omgevingsstraling, …).

  42. Dit heeft met name betrekking op een specifiek soort smartphone: de BlackBerry’s. Die hebben gewoon echt magneten in het apparaat (er blijven zelfs lichte ijzeren voorwerpen aan hangen)

    Kijk zelf:
    http://www.youtube.com/watch?v=DVKEMvBl2ow

  43. De spitsnieuws met z’n ‘iPhone is bankpaskiller’ heeft bij mij bij dezen afgedaan. En de rabo ook. Je wordt tegenwoordig aan alle kanten gepiepelt.

  44. @Niels: Nee hoor, die zit niet om m’n ov chipkaart hoor.

    Joas de Groot

  45. Onzin. Heb 4 Rabopassen, 3 ABN en 1 ING in mijn pashouder zitten die al jaren bij mijn iPhone in de broekzak zitten.
    Ik leg de pashouden (dun mapje van nepleer) zelfs altijd op mijn iPhone als ze uit mijn broekzak gaan zodat ik het bij elkaar houd.
    In al die jaren met de iPhone 2 / 3 en nu 4 geen last gehad.

    Macht der grote getalen. Er gaan altijd passen stuk en die van de rabobank blijkbaar sneller. Met het grote percentage iPhone bezitters afgezet tegen de andere merken is de kans groot dat dit dus een persoon met een iPhone is.

    Maar de rabobank passen zijn inderdaad wel van slechter kwaliteit, het donker bruine beschermlaagje over de magneet strip slijt een stuk sneller dan de andere “merken”.
    Niets wat een plakbandje niet oplost.

  46. Iemand een idee hoe deze case heet vanop de afbeelding? Ziet er een erg goeie case uit!

  47. Ik heb vandaag maar weer een nieuwe bankpas aangevraagd bij de Rabobank. Er werd mij verteld dat het idd aan de nieuwe pasjes lag, ze zijn inmiddels weer teruggegaan naar de oude pasjes. Hopelijk is het probleem hiermee verholpen.
    Met ING heb ik nooit problemen gehad. Ik bewaar mijn rabo en ING pasje in hetzelfde vakje in mijn portemonnee. Lijkt me duidelijk dat het aan de kwaliteit van de Rabobankpasjes ligt. Dit waarschijnlijk wel in combinatie met mij BlackBerry.

  48. In mijn zakelijke telefoon (HTC Touch Pro II) zit een megaspeaker die ondanks opberging in apart compartiment in mijn tas via de portomonnee ernaast mijn credit cards onbruikbaar maakt.

    Niet zo gek, gewoon even op letten. En wat betreft de opbergmogelijkheden iPhone met bankpassen: nooit een goed idee want heeft bij mij ooit (bij Palm) het touchscreen kapot gemaakt – en dat terwijl de lederen hoes origineel van Palm was.

  49. @Joas:

    Nou ik ben al 2 OV pasjes verder, de reden kunnen ze niet vertellen bij de OV, ik denk dat het komt door mijn iPhone.

  50. Nog een mooie reden om afscheid te nemen van de magneetstrip en de chip eens echt te gaan gebruiken.

  51. Had dit probleem ook maar heb bij http://www.creditcardhouder.nl een ander mapje gekocht. Loop nu wel met deze en een iPhone op zak maar pasjes gaan niet meer defect.

  52. Meer gebruik maken van de veiligere chip…

  53. Van mijn werkgever heb ik tot twee keer toe een bankpas van de Rabo gekregen die het nooit deden en de derde begint nu ook te weigeren. Begonnen ze nu dat het aan mijn telefoon ligt. Details welke dan graag over het hoofd worden gezien:
    Mijn ABN pas doet het al een jaar prima!
    En de Rabopas die begint te klote nu werkt wel bij de ABN!
    Wahahaha, en maar met het vingertje naar de telefoons wijzen.

  54. @Michiel: Inderdaad ironisch dat de Rabobank dit bericht verspreidt…. de horrorstories over hun nieuwe passen zijn niet van de lucht en hebben niets te maken met smartphones. Ik heb inmiddels begrepen waarom de nieuwe rabopassen bewust zwakker zijn gemaakt: dit schijnt te zijn gedaan om skimming moeilijker te maken. Een relatief slechte magneetstriplezer in een skimmer zal de zwakker gemagnetiseerde strip moeilijk kunnen lezen, en schijnbaar zelfs kunnen wissen.

  55. Mijn rabopas werkt nog, maar niet zoals eerst, dit heeft natuurlijk ook met ruim 4 jaar slijtage te maken. Maar sinds ik m’n iphone 4 heb is mijn pas slecht leesbaar bij pinnen.
    Ik had hier geen last van met mijn 2G of 3G, het kan goed toeval zijn aangezien de pas ook al erg oud is.
    Overigens vind ik de opmerking dat Spitsnieuws een overdreven sensationele kop heeft nergens op slaan. Elke krant presenteert het nieuws sensationeel, maar nu word iets over de iPhone overdreven/Uit de context getrokken….
    En om er, als “nieuws-brenger” op in te gaan vind ik vreemd. Ik heb hier vaak genoeg uit context getrokken koppen gezien.

  56. Zelfde soort hoesje, iPhone 3G, ABN pas, ruim een half jaar bij elkaar en nooit ergens last van gehad.

  57. hahahhahaha wat een bullshit verhaal. luister allemaal! er is op tv een programma dat heet mythbusters. die hebben dit geval een tijd geleden uitgetest. een supermagneet op de bankpas gedaan ook een electrone magneet. afijn alles geprobeerd maar de pas werkte nog steeds!!! dus m.a.w deze mythe is dus een bullshit verhaal.

  58. Origineel geplaatst door peter
    hahahhahaha wat een bullshit verhaal. luister allemaal! er is op tv een programma dat heet mythbusters. die hebben dit geval een tijd geleden uitgetest. een supermagneet op de bankpas gedaan ook een electrone magneet. afijn alles geprobeerd maar de pas werkte nog steeds!!! dus m.a.w deze mythe is dus een bullshit verhaal.

    Verschilt per pas. De lopende banden bij supermarkten zijn ook magnetisch en menigeen moest daardoor nieuwe pasjes aanvragen.
    Probeer het voor de grap zelf eens uit met je bankpassen en credit cards.

  59. Wat mij verbaast is dat dit nog een bestaand probleem is! je zou denken dat dit inmiddels een probleem van “vroeger” is. .. maarja, pasjes zullen wel te goedkoop zijn om te maken, en op ieder nieuw pasje verdienen ze toch weer geld. .

  60. Origineel geplaatst door LarrsJe zou toch hopen dat zowel Milou van de Rabo als de redacties van zowel Spitsnet als iPC er drie seconden voor over hebben om te kijken of deze claim ergens op slaat…Men neme een paperclip en een iPhone. Blijft de paperclip ergens kleven? Is er dan sprake van een (buiten de behuizing merkbare) “sterke maghneet”?=> nope.Dat is ook niet zo verbazingwekkend aangezien de kompasfunctie in een smartphone vervuld wordt door een miniscuul MEMS-device. Onzin-verhaal. en het is niet eens komkommertijd!

    Bij mijn bold 9000 lukt het wel om een paparclip vast te hangen. Rondom de lens blijft hij prima zitten.

  61. De nieuwe Iphone was zo duur………………….dat nu mijn bankpas ook niet meer werkt.

    Wellicht dat een storting van de werkgever het probleem oplost

  62. Nooit last van gehad, terwijl ik altijd mijn bankpas en OV chipkaart in het zelfde hoesje als die van m’n iPhone gaat. Ik had voorheen juist altijd het probleem dat m’n pasjes kapot gingen omdat ze in de portemonnee gaan scheuren. Nu geen last meer van, en ik doe dat nu al zo ruim een half jaar. Misschien komt dit omdat de iPhone met het scherm naar de pasjes is gericht, waardoor misschien glas in een tegenwerkende kracht werkt voor straling.

  63. Herkenbaar.
    Ik heb onlangs 3 (drie!) keer in één maand een nieuwe pinpas (Rabobank) moeten aanvragen. Verschrikkelijk. Toch is dit maar één kant van het verhaal. Wat de Rabobank hiermee wil verhullen is dat zij een goedkope producent hebben die kwalitatief slechte passen maakt die relatief snel stuk gaan. Ze zijn gewoon niet bereid te investeren in fatsoenlijke, duurzame passen maar binnenkort zullen ze wel moeten vrees ik voor ze…

  64. Wordt tijd dat we gaan betalen met onze mobiele telefoon!

    Ik zeg http://www.zmazz.com!

  65. Gebruikte voor de iPhone 3G en nu ook de iPhone 4 de Case-Mate ID case.
    Heb daar altijd mijn OV kaart, pin/ creditcard inzitten, nog nooit problemen gehad met pasjes.
    Geen idee waar het nu aan moet liggen eigenlijk

  66. Ik heb mijn ING pas bijna altijd bij mijn Iphone 4 er is nog nooit iets gebeurt!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.