Auto-accessoires voor de iPhone komen op gang

Fabrikanten van auto-accessoires bereiden zich voor op de iPhone. Veel autoradio's, adapters en handsfree-sets zijn al geschikt, aan andere wordt nog druk getest.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone auto-accessoireAuto-accessoires voor de iPod zijn er genoeg. Auto- en accessoiremakers duiken daarom nu enthousiast op een nieuw apparaat: de iPhone. En dan bedoelen we niet de AudiPhone, maar bijvoorbeeld fabrikanten van autoradio’s zoals Pioneer, JVC, Sony en Panasonic. Zij zijn nog bezig om te testen of hun autoradio’s ook voor de iPhone geschikt zijn. Alpine en Kenwood zijn er al uit: de autoradio’s van deze merken kunnen muziek afspelen van de iPhone, al heb je er vaak wel een aparte adapter voor nodig. Als er een telefoongesprek binnenkomt zal de muziek automatisch pauzeren.

De autoradio’s van Alpine en Kenwood kunnen ook ID3-tags op het display laten zien. Volgens Alpine-promotiemedewerker Steve Brown (niet deze) vindt het een makkelijke overgang: de autoradio’s ondersteunen al telefoons en iPods, dus een combinatie van beiden is makkelijk te doen. Voor het afspelen van muziek heb je bij Kenwood een aparte adapter van $50 nodig, de KCA-iP500. Bij modellen met een usb-interface heb je echter pech; daar werkt de iPhone nog niet mee. Een firmware-upgrade gaat de oplossing leveren.

Door de beperkte ondersteuning van Bluetooth-profielen op de iPhone kunnen niet alle handsfree-accessoires in de auto worden gebruikt. Parrot en Alpine bevestigen echter dat hun producten wel werken. Bij Parrot moet het zelfs mogelijk zijn om de contactenlijst automatisch over te zetten. Om draadloos muziek te kunnen streamen heb je een apart verkrijgbare A2DP-adapter nodig.

Blitzsafe verkoopt een iLink iPhone-adapter voor $70, waarmee je muziek via de autospeakers kan afspelen. De automatische mute komt in actie zodra er een telefoontje binnenkomt. Je kunt er ook de iPhone mee opladen en het accessoire blijkt geschikt voor de meeste automerken, waaronder Audi, BMW, Honda, Volkswagen, Ford, Volvo, Toyota en anderen. Een iets duurdere oplossing is de DICE kit, die $199 kost en naast het afspelen en muten van muziek ook de mogelijkheid biedt om de iPhone op afstand te bedienen. Handsfree bellen is er niet bij: je moet nog steeds met de iPhone aan het oor gaan rijden als je met iemand wilt bellen.

Via: Twice.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:50
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerpen auto, firmware, handsfree, mount, mute, radio, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.