Navizon lanceert Buddy Finder voor de iPhone

Navizon lanceert een Buddy Finder voor de iPhone, waarmee je de lokatie van vrienden op de kaart kunt zien en er naartoe kunt navigeren.

Navizon Buddy FinderTomTom is alweer gestopt met de Buddy-functie. Blijkbaar hadden de gebruikers niet zoveel zin om de lokatie van vrienden te volgen. Of misschien worden TomToms vooral door accountants en verzekeringsagenten gekocht, die op hun werk al genoeg meemaken en in hun vrije tijd helemaal geen zin hebben in dit soort fratsen. Hoe dan ook, Navizon, die eerder al een niet van echt te onderscheiden GPS-dienst voor de iPhone lanceerde, ziet wel mogelijkheden om van Buddy Finder een succes te maken.

Met Buddy Finder kun je de lokatie van vrienden vaststellen, die je via e-mail toevoegt. Navizon bepaalt de lokatie aan de hand van de afstand tot Wi-Fi-hotpots en gsm-masten, waardoor een relatieve positie kan worden berekend. Omdat de iPhone geen GPS heeft, is dit de beste methode die nog een redelijke nauwkeurigheid oplevert – hou er alleen rekening mee dat je soms wel tientallen meters mis kan zitten. Je kunt met de Buddy Finder ook de route naar een vriend opvragen. Navizon maakt voor het afbeelden van de positie gebruik van Google Maps. Je kunt een licentie kopen voor $24,95 of eerst 15 dagen gratis uitproberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2007, 20:30
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.