Reacties voor: Apple weigert Chromecast Audio-ondersteuning voor Apple Music

Als het aan Google had gelegen, konden gebruikers van Apple Music ook muziek streamen naar de Chromecast Audio. Volgens een woordvoerder stak Apple echter een stokje voor dat idee.
Lars Paymans -

Reacties: 23 reacties

  1. Die Chromecast audio zou wel eens een succes kunnen worden nu Apple deze functie van de nieuwe Atv heeft gehaald. Nog steeds jammer : (

  2. Nou dan wordt de keuze voor Spotify wel heel erg makkelijk. Was nog aan het twijfelen maar dat hoeft dus niet meer. Ik heb nog een Apple HiFi en een iTube Fatman waar ik Google Audio voor wil gebruiken.

  3. En dan vindt Apple het straks vreemd dat mensen liever 3rd party diensten blijven gebruiken….

    Ik rijd Volkswagen maar wil geen continental banden, Volkswagen-benzine en Volkswagen-muziek.

    Wat is de gedachte achter dit eigen winkelnering-model?

  4. Wie wil Apple nou bereiken met Apple Music? Alleen Apple gebruikers of ook de rest? Hatelijke beperkingen van al die bedrijven met hun diensten. Geef de consument hun keuze.

  5. Apple die zich weer heerlijk opsluit in zijn eigen cocon…… Beleid zwalkt aan alle kanten, soms doen ze open, maar meestal zijn ze closed. Het zou nu toch ook voor Apple duidelijk moeten zijn dat alleen een open eco-systeem met optimale keuze voor de consument uiteindelijk kan overleven. Gesloten systemen overleven soms een tijdje maar nooit forever. Had al besloten te stoppen met Apple Music en bij Spotify te blijven (werkt ook feilloos op mijn Sonos) en dit bevestigt maar weer eens deze juiste keuze!!!!

  6. Dacht gisteren eens Apple Music op mijn ATV af te spelen. Niet mogelijk. Schiet mij maar lek!

  7. OK, Apple Music ondersteunt ‘m niet dus.
    Welke apps wel? Denk dat de Audio een eigen SDK (?!) en/of API heeft tov de oude en GCC2, dus een app die de oude ondersteunt zal niet vanzelf de Audio ondersteunen lijkt me. En is de GCC2 wel backwards compatibel met de 1?

    En die ‘jarenlange ondersteuning in iOS’ voor chromecast (1), wat stelt dat nou precies voor als afzonderlijke apps er ook ondersteuning voor moeten bieden?

    Ook niet onbelangrijk voor de audio, hoe is de geluidskwaliteit? En hoe verhoudt die zich tot de alternatieven? (AirPlay, Bluetooth met verschillende codecs etc)
    Als die niet duidelijk beter is dan BT met aptX of AAC codec lijkt het me een nogal overbodig apparaatje.

    En tenslotte, die 3,5mm aansluiting, is die echt alleen analoog elektrisch, of net als bv op de Airplay Express gecombineerd met optisch digitaal (‘toslink mini’)?

  8. De Chromecast wordt niet ondersteund door iOS/Apple. Wel door een aantal apps. Heel jammer inderdaad, dat zou een zeer welkome toevoeging zijn.

  9. Ik heb nog geen Chromecast, maar overweeg het wel. Is het zo dat alleen apps die Chromecast hebben ingebouwd, Chromecast kunnen gebruiken? Er is geen over-all mogelijkheid om geluid te streamen zoals via Airplay?

  10. Inderdaad wel jammer dat die ondersteuning er waarschijnlijk niet komt.
    Dan toch maar een Bluetooth hifi-adapter van Philips.
    Lijkt me ook een prima oplossing!

  11. Origineel geplaatst door Frits
    Dacht gisteren eens Apple Music op mijn ATV af te spelen. Niet mogelijk. Schiet mij maar lek!

    Hoezo niet? Kan toch gewoon via AirPlay?

  12. Typisch.

  13. Ho wacht even.
    Als dit de grootste technologie bedrijven ter wereld zijn, en ze gaan zo met elkaar om, hoe gaat dat dan in de toekomst lopen?
    De hyperintelligente zelfrijdende auto van Google en project titan van Apple komen elkaar straks op de weg tegen, dat zullen dan zeker frontaaltjes worden🚗🚘👆🏾

  14. @Mark:
    Ja helaas kun je alleen chromecasten vanuit ondersteunde apps. Maar de meeste apps (bv plex en netflix) ondersteunen het al wel.

  15. @Ferryman:
    Voor 39 euro kun je de gok wel wagen tog? De nieuwe appletv ondersteund niet een audio meer!

  16. Niet erg, ik stream via de ap express, ook het geluid van de atv..
    Aan express heb ik middels minijack 2 high end studio monitoren aangesloten. Ik moet zeggen dit werkt perfect. Ook vind ik uitvoer kwaliteit van de atv en ap express erg goed, dit vind ik trouwens van alle Apple producten die ik gebruik. Mbp13 retina, ip6 en ip air2

  17. Origineel geplaatst door Kotter:

    Hoezo niet? Kan toch gewoon via AirPlay?

    Ja, dat snap ik maar waarom niet rechtstreeks via ATV. Staan genoeg icoontjes op het scherm bij je ATV

  18. Ik denk dat het storm gaat lopen met Apple Music op Android: not!

    Typisch weer Apple. Wel stom want op deze manier (het geldt ook voor foto’s delen, iMessage, facetime, maps, reading list,..) moet je wel third party spul gebruiken.
    Of het werkt niet (goed) in een browser, of alsof al je vrienden iPhones hebben, of dat je op je werk ook beschikking hebt over een Mac).
    Als Apple goede Android/ WP apps had waren de Apps van Apple zelf populairder denk ik.

  19. Ik begin Apple steeds absurder te vinden. Ze beginnen steeds meer te zeuren en ‘nee’ te zeggen tegen andere bedrijven terwijl ze zeggen dat ze maar al te graag willen samen werken om de wereld te verbeter (blabla). Veel computer bedrijven als smartphone bedrijven gaan in de loop van tijd lager zitten met de prijs van hun producten terwijl Apple alleen maar de prijs omhoog schroeft en dan doet alsof iedereen tegenwoordig een dikke €1000 of meer heeft klaarliggen om ieder jaar wat hun te kopen. Ze zeggen dat ze privacy heel erg belangrijk vinden en dat willen beschermen terwijl dat absoluut helemaal niet zo is. En die verkoop cijfers over de iPhone??? Wie zegt dat het waar is? Ja, het is een ideaal middel om ervoor te zorgen dat de rest ook een iPhone 6s koopt omdat ze al er zoveel hebben verkocht. Ik vind het allemaal maar steeds gekker vinden.

  20. Op de andere kant wil Google natuurlijk maar al te graag dat de SDK wordt gebruikt. Daar zal vast wel een component inzitten waarmee Google data kan verzamelen over hetgeen wordt gestreamd. Misschien wil Apple deze gegevens gewoon niet met andere bedrijven delen, zij het om strategische redenen of privacy-redenen. Google geeft zelf ook geen reden aan, dus is alles mogelijk. Overigens is Google best hypocriet over hun eigen ondersteuning voor de software en hardware van anderen. Windows-Phone-gebruikers weten er alles van.

  21. Apple music luistert het best via Beats van dr dre. Aandeelhouders van Apple willen niet dat die deal van destijds verloren geld is geweest. En “waarom werkt het eco systeem wel voor Apple”, kijk eens naar jezelf als gevangene van dit systeem – jij stapt ook niet zo maar over.

  22. Denk dat het simpel een privacy ding is. Chromecast speelt alle info over wat het aan data verwerkt door naar Google, Apple belooft juist privacy. Die 2 gaan niet samen. Gelukkig.

  23. Bizar, dan zal Apple ook wel niet willen samenwerken met de Samsung Playbar ? Andere streaming diensten zijn er probleemloos te beluisteren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.