Weer-app storing

Storing bij Apple Weer-app: ophalen van data duurt lang

Het regent klachten in Nederland
Apple's weerapp heeft de afgelopen dagen moeite om data op te halen. Je moet soms behoorlijk lang wachten voordat de weerschermen en widgets met gegevens zijn gevuld. Soms verschijnt er helemaal geen info in de Weer-app en krijg je de melding 'Geen weersinfo'. Wat kan er aan de hand zijn?

Storing in Apple Weer-app

Een paar dagen geleden was er ook al een storing bij de Weer-app, waardoor er helemaal geen gegevens opgehaald konden worden. Die storing zou inmiddels zijn opgelost, al heeft niet iedereen die ervaring. Heel wat Nederlandse Twitter-gebruikers hebben er juist nu last van. Het ophalen van data duurt langer dan je gewend bent en vooral bij het toevoegen van een nieuwe stad kan het een halve minuut of langer duren. Goed om te weten: niet iedereen heeft er last van.


Apple’s storingspagina voor iCloud meldt voor vandaag alleen problemen in Alaska, maar de werkelijkheid is anders. Het kan soms lang duren voordat je het weerbericht te zien krijgt. Da’s knap onhandig als je voor de paasdagen een dagje uit wilt plannen en gewoonlijk op deze app vertrouwt.

Weer-app geen weersinfo

Gelukkig zijn er genoeg weerapps voor de iPhone die wel goed werken en de meeste mensen hebben ook wel één of meer alternatieven achter de hand.

Weer-app storing

Wat je zou kunnen proberen is om de Weer-app geforceerd af te sluiten en weer te starten, maar als het probleem aan de iCloud-kant zit, heeft dat weinig zin. Het feit dat er eerder ook al een iCloud-storing bij de Weer-app was, wekt de indruk dat Apple het achter de schermen niet goed voor elkaar heeft en dan zit er niets anders op dan afwachten en hopen dat de oorzaak snel wordt gedetecteerd.

Bekijk ook

Dit zijn de beste weerapps voor iPhone en iPad

Dit zijn de beste weerapps voor de iPhone en iPad. Wat is de beste gratis weerapp en welke is het mooist? Welke andere weerapps zijn nog meer de moeite waard? In deze gids zetten we de leukste en meest betrouwbare weerapps voor je op een rij.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 april 2023 om 10:09
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.