Apple San Francisco-lettertype op website

Apple-website is overgestapt naar San Francisco-lettertype

De website Apple.com is overgestapt naar San Francisco, het lettertype dat Apple zelf heeft ontworpen voor betere leesbaarheid. Voorheen gebruikten ze Myriad.

Nee, er was niets mis met je ogen toen je vanochtend Apple.com bezocht. Apple is simpelweg overgestapt naar een ander lettertype. Het smallere lettertype Myriad heeft plaats moeten maken voor meerdere varianten van San Francisco. Het is beter te lezen, vooral op apparaten met kleiner scherm. De letters ‘This is 7’ zijn dikker geworden en er is meer ruimte tussen de letters. Op de Nederlandse pagina’s van Apple.com is op het moment van schrijven nog het oude lettertype te zien, zodat je goed kunt vergelijken.

San Francisco vergelijking

Apple-website met San Francisco-lettertype

Voor wie het precies wil weten: Apple gebruikt nu de varianten San Francisco Pro Text, San Francisco Pro Display en San Francisco op de website. Apple kondigde het San Francisco-lettertype in 2015 aan, gelijktijdig met de Apple Watch. Sindsdien is het op steeds meer plekken te vinden: op de toetsenborden van MacBooks en iPhone, in handleidingen en in apps. In september 2015 verscheen San Francisco in iOS 9 voor het eerst en de Mac volgde datzelfde jaar met OS X 10.11.

san-francisco-mac

Apple heeft het San Francisco-lettertype ontworpen om de leesbaarheid te vergroten, vooral op kleinere (Apple Watch)-schermen. De aanpassing zorgt voor één consistent lettertype op alle producten en op de website, al is er nog wel wat werk aan de winkel. Lang niet alle webpagina’s zijn aangepast, waarbij het vertrouwde Myriad-font plaats moest maken. Voorheen waren alleen productnamen zoals ‘Apple Watch Series 2′ en ‘iPhone 7’ al weergegeven in het nieuwe font.

Op de afbeelding bovenaan dit artikel is het verschil goed te zien, door te vergelijken met de Engelstalige en Nederlandstalige pagina’s op de website. De productnaam ‘iPhone 7’ was al aangepast, de slogan eronder nog niet. De Nederlandse website zal waarschijnlijk ook snel overstappen op San Francisco-only.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2017, 8:34
Categorie Apple
Onderwerpen lettertype, san francisco, website

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.