Apple onderzoekt meerdere gebruikersaccounts op iPad

Apple stelt in een e-mail aan een ontwikkelaar dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om met meerdere gebruikers op één iPad in te loggen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad familyHet gebrek aan meerdere gebruikersprofielen op de iPad is een gemis waar veel mensen zich aan lijken te ergeren. Zo ook een ontwikkelaar bekend bij Appleinsider, die in een e-mail Apple richtte op de missende functie. Apple reageerde verrassend openhartig op zijn e-mail: het bedrijf zegt bekend te zijn met het probleem, en dat er op het moment naar de kwestie wordt gekeken.


Apple schreef letterlijk het volgende naar de ontwikkelaar, die verder niet bij naam genoemd wordt:

Na uw vraag te hebben onderzocht, kunnen wij concluderen dat dit een bekend probleem is. Deze wordt op het moment door onze engineers onderzocht.

Het is nog afwachten wanneer we de mogelijkheid om tussen gebruikers te wisselen zullen zien. In juni organiseert Apple WWDC 2012, een evenement waarop mogelijk iOS 6 uit de doeken wordt gedaan. Apple moet eerst wel de functie gaan gebruiken: het feit dat engineers het onderzoeken betekent niet dat deze gebruikt zal worden.

Heb je een iPad die door meerdere mensen wordt gebruikt, dan moet je elkaars bladwijzers, wachtwoorden en andere informatie delen. Er is geen geïntegreerde methode om deze gegevens van verschillende gebruikers te scheiden, zoals dit wel kan bij verschillende gebruikersaccounts in OS X en Windows.

Verschillende app-ontwikkelaars sprongen eerder al bij om de ontbrekende functie te bieden. Zo kun je in de iPad-browser Skyfire tussen accounts wisselen, terwijl OurPad meerdere gebruikersprofielen voor sites, sociale media, e-mail en meer biedt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:21
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.