Ontwikkelaars maken wachtlijst voor WWDC-kaartjes

Een aantal ontwikkelaars hebben een wachtlijst gemaakt, waarop je kunt aangeven dat je alsnog een kaartje voor WWDC wil. De kaartjes waren na twee uur al uitverkocht en mogen niet online worden doorverkocht.

WWDC 2012Op de nieuwe website wwdcwaitlist.org kunnen ontwikkelaars zonder WWDC-kaartje aangeven dat ze wel naar de conferentie willen gaan. Dit is mogelijk een flinke groep mensen, aangezien de kaartjes na twee uur al waren uitverkocht. Apple staat het echter niet toe om met andermans kaartje WWDC bezoeken, waardoor het niet mogelijk is om een ticket online te kopen. Door een wachtlijst met geïnteresseerden samen te stellen, hoopt de site de aandacht van Apple te trekken.

Melden genoeg ontwikkelaars dat ze graag een kaartje voor WWDC willen, dan zou het initiatief volgens de sitemakers misschien de aandacht van Apple trekken. Dit zou er misschien toe kunnen leiden dat Apple zijn beleid aanpast, waardoor er toch kaartjes doorgegeven aan anderen mogen worden.

Op de site kun je op twee wachtlijsten gezet worden: op de lijst van ontwikkelaars die hun geld terug willen en de lijst van mensen die een kaartje willen. Op die laatste staan inmiddels meer dan 200 namen.

Apple probeert waarschijnlijk te voorkomen dat WWDC-kaartjes met winst worden doorverkocht op eBay. Ontwikkelaars die hun kans gemist hebben, kunnen hierdoor echter niet hun kaartje bemachtigen. Daarnaast zijn ontwikkelaars die toch niet naar de beurs kunnen, hierdoor ook niet in staat om hun kaartje door te geven aan een vriend of collega.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2012, 11:27
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.