apple-watch-sport-speciale-collectiekleuren

Jony Ive onthult speciale collectie horlogebandjes voor Apple Watch Sport

Apple-ontwerper Jony Ive heeft op de Salone Del Mobile Design in Milaan een collectie sportbandjes voor de Apple Watch getoond, in exclusieve kleuren.

jony-ive-celebrities-milaanApple is flink bezig om de Apple Watch te promoten, ook onverwachte plekken. Traditiegetrouw vind je Apple niet op telecombeurzen zoals Mobile World Congress en horlogebeurzen zoals Baselworld. Maar dankzij de Apple Watch zijn ze opeens toch op beurzen en grote evenementen te vinden, waarbij ze de voorkeur geven aan modemekka’s en plekken waar de rich & famous komen, zoals de Salone Del Mobile Design in Milaan.

Op deze designbeurs over mobiele technologie waren opeens wél topmensen van Apple aanwezig, om met lokale celebrities op de foto te gaan. Gisteren werden ontwerper Mark Newson en marketingbaas Phil Schiller al gespot en nu blijkt ook Jony Ive hoogstpersoonlijk naar Milaan te zijn gevlogen om lokale beroemdheden te overtuigen dat ze een Apple Watch moeten hebben.

De foto’s van Jony Ive met celebrities (zie hierboven) kunnen ons gestolen worden. Maar wat wél interessant is, is dat op de beurs een speciale collectie horlogebandjes te zien was, bedoeld voor de Apple Watch Sport. Dat verklaart misschien ook waarom gisteren opeens een foto van een Apple Watch met rood horlogebandje kon opduiken. Apple lijkt plannen te hebben om naast de standaard collectie sportbandjes in 5 kleuren nog meer kleuren uit te brengen – maar dan wel in een exclusieve collectie, zodat je het idee hebt dat je echt iets bijzonders koopt.

apple-watch-sport-speciale-collectiekleuren

Foto via Instagram, Umberta Gnutti Beretta

Toch zien we wel wat problemen bij deze exclusieve collectie: als fabrikanten in China massaal bezig gaan met de productie van namaak-horlogebandjes, kunnen ze gemakkelijk ‘exclusieve’ kleuren zoals geel, rood en donkerblauw ook gaan produceren. De nogal hoge prijs van de officiële sportbandjes (€59) zal voor veel mensen reden zijn om eens verder te kijken dan de Apple Store.

De dame op de foto hierboven is de Italiaanse kunstliefhebster en socialite Umberta Gnutti Beretta, die volgens haar Instagram-account was uitgenodigd voor een diner met Jony Ive en Marc Newson. Ze mocht zelf een kleur bandje uitkiezen en wat daarbij opvalt is de flinke hoeveelheid huidskleurtonen, zodat je een horlogebandje kunt kiezen dat zo onopvallend mogelijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2015, 13:31
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, horlogebandje

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.