iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
App Gemist logo

App Gemist: 2days, LinkedIn Elevate en meer

In App Gemist de beste en leukste apps van afgelopen week, zoals twee Halo-games en LinkedIn Elevate.

App Gemist logoJe wilt dit weekend weer eens wat leuke apps ontdekken? Komt goed uit, want elke zaterdag zetten we in de rubriek ‘App Gemist’ nog eens alle goede en opvallende apps van de afgelopen week op een rij. We gaan Halo en Hearthstone spelen op de iPhone, textshots delen via Wikipedia en virtual reality-beelden bekijken met de app RoundMe. Ook bracht Microsoft weer een nieuwe app uit en kwam LinkedIn met een idee om werknemers nieuwtjes te laten delen namens het bedrijf.

Halo-games

Twee games bracht Microsoft deze week uit op iOS: Halo: Spartan Strike en Halo: Spartan Assault. De eerste is nieuw en is tegelijk ook op andere platformen verschenen. Spartan Assault was al een langer bestaande game, die nu ook op iOS te spelen is. Beide volgens het bekende principe van een top-down shooter. – Lees ons artikel over de Halo-games.

Infuse

De vernieuwde Infuse-app verscheen deze week in de App Store en vrijwel alle verbeteringen spelen zich onder de motorkap af: zo is er een nieuwe playback core en Chromecast wordt nu ook op de achtergrond ondersteund. – Lees ons artikel over Infuse.

Wikipedia

We schrijven niet vaak over de Wikipedia-app, omdat er zelden iets spannends gebeurt met de app. Maar sinds kort hebben de makers besloten dat je de app ook eens wat vaker spontaan moet gaan gebruiken, ook als je niet specifiek op zoek bent naar informatie. Eén van de maatregelen is om makkelijker kennis uit Wikipedia te delen, via fraaie testshots. – Lees ons artikel over Wikipedia.

Roundme

Met Roundme kun je 360 graden-foto’s bekijken in virtual reality-brillen. Een kartonnen Google Cardboard-bril is voldoende om te kijken. Maar een iets luxere virtual reality-headset met speciale lenzen kan het natuurlijk ook. Lees ons artikel over Roundme.

Microsoft Office Delve

De naam zegt het al: met deze nieuwe app van Microsoft ga je graven naar Office-documenten. Oftewel: je krijgt via deze app toegang tot documenten van collega’s die mogelijk interessant kunnen zijn voor jouw werk. Zo ontdek je dat die ene collega bezig is aan een rapport dat ook in jouw project van pas komt. – Lees ons artikel over Office Delve.

Downloaden kan via deze link: Microsoft Office Delve

Hearthstone

Het populaire digitale kaartspel Hearthstone is nu ook op de iPhone te spelen. Voorheen was de game alleen speelbaar op iPads. Volgens recente cijfers wordt het spel gespeeld door 25 miljoen mensen. De essentie van Hearthstone is op de iPhone onveranderd gebleven: je moet nog steeds met de kaarten in je hand proberen om je tegenstander uit te schakelen. Daarbij neem je het bijna altijd op tegen andere, menselijke spelers.- Lees ook onze Hearthstone review en ons nieuwe artikel over Hearthstone voor iPhone.

NLziet

De televisie-app NLziet werd deze week voorzien van een compleet nieuw uiterlijk. Bij deze ‘Netflix voor Nederlandse tv-programma’s’ is het nu vanuit de app mogelijk om door het overzicht te bladeren zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten. Pas als je een video probeert te bekijken moet je inloggen. – Lees ons artikel over NLziet.

LinkedIn Elevate

LinkedIn denkt dat het slim is als medewerkers van bedrijven zélf nieuwtjes gaan delen. Ze hebben daarvoor de nieuwe app Elevate uitgebracht – niet te verwarren met de bekende braintraining-app met dezelfde naam. – Lees ons artikel over LinkedIn Elevate. Het doel van LinkedIn Elevate is om je eigen netwerk en kennis uit te breiden door relevante nieuwtjes te delen met andere professionals op LinkedIn. – Lees ons artikel over LindedIn Elevate.

Downloaden via de App Store is nog niet mogelijk. Meer informatie vind je op de website van LinkedIn Elevate.

2days

Met 2days kun je gemakkelijk tickets boeken voor evenementen in Amsterdam. De app maakt het zo makkelijk mogelijk, zodat je niet naar de websites van theaters en muziekpodia hoeft te gaan. Ook handig als je even met de handen in het haar zit over de vraag: waar zullen we nu weer eens heen gaan? – Lees ons artikel over 2days.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 april 2015 om 13:00
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.