Reacties voor: ‘Apple Watch 2 toch niet in maart’ (update)

Volgens TechCrunch is het goed mogelijk dat Apple in maart geen nieuwe Apple Watch gaat uitbrengen. Je kunt je zelfs afvragen of Apple welk elk jaar een nieuw model moet presenteren.
Lees het complete artikel → ‘Apple Watch 2 toch niet in maart’ (update)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Wtf! Zit ik als de Apple Watch 2 uitkomt met een waardeloos geworden oud product?

  2. In het begin zeker een jaarlijkse cyclus en zo goed door te ontwikkelen. Erna zouden ze best over kunnen stappen naar een tweejaarlijkse cyclus. Dat zou nu ook kunnen met de iPad. En doen ze een soort van in feite ook met de iPhone.

  3. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  4. Het blijft toch een leuk bash artikel die Watch, ik lees er zo ongelofelijk veel onzin over.
    Welk klokje koop je voor meerdere decennia?!? Ok, een dikke Rolex van 10 mille of meer, maar wie zie je tegenwoordig nog met zo’n ‘hippe’ Swatch rondlopen van 10 jaar of ouder? (deze waren voor hun tijd ook gewoon duur)

    Inderdaad….niemand.

  5. @Biggy: Je hebt gedeeltelijk gelijk, ware het niet dat een “normaal” klokje alleen de tijd aan geeft. de Apple watch heeft natuurlijk veel meer functionaliteiten, en waarschijnlijk zal de Apple watch 2 meer en/of betere functies bevatten. Dat men nu piept dat er een 2 aan komt dat was natuurlijk te verwachten, en beter hadden ze ook gewacht totdat de 2, of zelfs de 3 er is, zodat alle bugs er uit zijn.

  6. Ik hoop toch wel dat ie in maart komt hoor. Ik heb besloten de eerste versie niet te komen vanwege de enorme verschillen die te zien zijn bij andere producten van Apple tussen de eerste en de tweede generatie. En het begint nu toch wel tijd te worden voor een nieuwe generatie na een jaar, gezien de vorige eigenlijk nog een betaproduct was…

  7. Origineel geplaatst door Jonas
    Ik hoop toch wel dat ie in maart komt hoor. Ik heb besloten de eerste versie niet te komen vanwege de enorme verschillen die te zien zijn bij andere producten van Apple tussen de eerste en de tweede generatie. En het begint nu toch wel tijd te worden voor een nieuwe generatie na een jaar, gezien de vorige eigenlijk nog een betaproduct was…

    Betaproduct? Nou, nee. Ik draag de watch al een half jaar met veel plezier.

  8. Waar maakt men zich altijd druk om. Wat komt dat komt. Heb je geld zat en je wilt er weer één, dan koop je hem toch. We zien vanzelf wel wat Apple weer op de markt brengt.

    Ik laat me liever verrassen door ze. Eerste instantie wilde ik er geen één kopen, maar uiteindelijk toch gekocht en tot op vandaag zeer tevreden over. Men moet alleen iets kopen als ze het waard vinden.

  9. Willen ze de concurrentie bijblijven? Dan moet je ieder jaar met een nieuwe komen. Binnenkort komt Samsung met een smartwatch met betere specs en dan zit je als Apple.

  10. Origineel geplaatst door Jonas
    Ik hoop toch wel dat ie in maart komt hoor. Ik heb besloten de eerste versie niet te komen vanwege de enorme verschillen die te zien zijn bij andere producten van Apple tussen de eerste en de tweede generatie. En het begint nu toch wel tijd te worden voor een nieuwe generatie na een jaar, gezien de vorige eigenlijk nog een betaproduct was…

    Dan moet toch eerst de software een quantum leap maken. Anders heb je niks aan nieuwe hardware.
    Het feit dat er nog geen nieuwe functies zitten in de watchOS beta wijst inderdaad niet op een maart release.

  11. @JK: je kan gerust een generatie overslaan toch. Dan koop je de Apple watch 3. Is bij een iPhone toch ook zo. Hij zal wat trager zijn en minder functies , maar waardeloos is wel veel gezegd.

  12. @Flieps: dan zullen ze ook op Android moeten overstappen want Samsung Watch en iOS is geen match

  13. Hahahahahaaaaa,
    Waarom verbaast mij dit niet??
    Model 1 heeft al enorm lang op zich laten wachten, en dat zal bij model 2 niet anders zijn. Niet in de laatste plaats na de officiële release; NL stond zo’n beetje achteraan in het release-rijtje en waarom zou dat nu opeens anders zijn!?
    Los daarvan: volstrekt idioot om zo’n watch op jaarlijkse basis opnieuw uit te brengen gezien de kostprijs.
    Ben nog steeds uiterst tevreden met mijn model 1.
    Moet wel heeeeel veel bijzonders aan de watch wijzigen wil ik warmlopen voor een vernieuwd model (en velen met mij denk ik!)

  14. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. Origineel geplaatst door Rick de Jong
    Betaproduct? Nou, nee. Ik draag de watch al een half jaar met veel plezier.

    Ik draag hem ook en ben er heel blij mee

  16. Zouden ze de apple watch 1 niet verder blijven verkopen als instapmodel? Dat zou sommigen misschien wel over de streep trekken, en eens je zoiets hebt is de kans groot dat je eraan verknocht blijften ze later overstappen op een apple watch 3.

  17. Draag hem ook al een half jaar met veel plezier, voor zowel werk (vooral agenda,volgende afspraak,mail headlines) als privé (vooral health, sms/appjes en natuurlijk datum/tijd 😉 ).
    Na 1 jaar een nieuwe release zou wel wat snel zijn, vooralsnog mis ik geen verbeteringen, buiten de overall snelheid van apps

  18. Origineel geplaatst door JK
    Wtf! Zit ik als de Apple Watch 2 uitkomt met een waardeloos geworden oud product?

    Het is nu al een waardeloos product, het is niet eens een goed horloge.
    Ik verbaas mij altijd over dit soort reacties, alsof het voor jouw als gen 1 gebruiker ook maar iets uitmaakt dat er een gen 2 uitkomt.

  19. @Lars: ik verbaas me juist altijd over dit soort reacties. Waar slaat het op om de Apple Watch een waardeloos product te noemen. Wat is jouw belang? Er is een hele grote groep gebruikers die super tevreden is over de Apple Watch. Ik ken er iig genoeg.

  20. Het laatste deel klopt in mijn ogen echt als een bus. Waarom iedere jaar een nieuwe kopen. Wel zou een andere vormgeving logisch zijn. Dat zou mensen wel overtuigen denk ik.

  21. @Lars: Wat is jouw definitie van een ‘goed horloge’ dan in vredesnaam? Daar ben ik wel heel benieuwd naar.
    Een ‘goed horloge’ is primair bedoeld om de tijd nauwkeurig weer te geven…. dus naar jouw mening doet de apple watch (= overigens een smart watch en geen horloge) dit (ook) niet?
    Dan zou ik hem maar gauw retour sturen als ik jou was en er een zonnewijzer op na gaan houden.
    Ow? je hebt er geen apple watch!? in dat geval verklaart dat jouw reactie…. I rest my case.

    @Ed: Volledig met je eens!

  22. Best een leuk dingetje is (dwz. als je hem op marktplaats voor de helft van de nieuwprijs kan halen)
    Maar lang niet die game changer die Apple ervan maakt. Met die hang naar luxe-, mode-, chique nique voor een beta produktje maak je je ook vrij belachelijk. Doe het dan een keer over en goed

  23. Origineel geplaatst door Lombroza
    “….. maak je je ook vrij belachelijk”

    Huh??
    dat is nog ns een onderbouwde reactie….

  24. Een belangrijk iets wordt vergeten, innovatie. De markt staat bepaald niet stil als het gaat om hardware veranderingen (.. GPS! ..). Apple MOET dus wel mee gaan met de markt.

  25. Um in welke wereld zou een tweejaarlijkse cyclus beter zijn voor de consument? Dus 2 jaar lang evenveel betalen voor dezelfde watch?? Dus het argument is: Een jaarlijkse cyclus zorgt meteen op een magische wijze dat het voorgaand model oud, traag, nutteloos, verouderd is? Waarom überhaupt innoveren dan, met zo’n gedachtegang? Als Apple watch 1 gebruiker blijft jou gebruikerservaring HETZELFDE als er een nieuw model uitkomt. Er is iets beter op de markt, maar dat maakt jou hebbeding niet direct lelijk oud nutteloos 😉 Innovatie moet men toejuichen…

  26. @TMnt: zo is dat!

  27. @Teebee: Ik heb mijn Apple watch verkocht, ik slik niet alles voor zoete koek.
    In de Apple demo filmpjes was alles een stuk sneller, letterlijk 1 minuut wachten voor applicaties te openen op een smartwatch vind ik gekke werk, en het nut van een afstandsbediening op je pols totaal vernietigen.
    Nee, een goed horloge laat de tijd snel, makkelijk en vooral duidelijk zien, ik weet niet of het je ooit is opgevallen toen je een horloge uitzocht?
    De Apple Watch is in principe altijd zwart, het aanraken van het scherm is totaal niet responsive, en met je pols schudden tot het scherm aangaat is ook echt geen doen, ik liep gewoon voor lul, 900 euro betaald voor een horloge waar je nog moet mee gaan staan schudden, of je pols in de meest absurde manier te draaien.
    Dat jij het hier niet mee eens bent is prima, maar ga nu niet de klassieke fanboy uithangen met je teksten zoals:

    “Ow? je hebt er geen apple watch!? in dat geval verklaart dat jouw reactie…. I rest my case”

    Ik heb een Apple watch gehad en was er niet tevreden mee, ik hoop dat ze snel een betere versie uitbrengen want de huidige versie is echt een ramp.

  28. Dames en heren… Ik presenteer u de nieuwste en waanzinnigste innovatie sinds de magnetron. *tromgeroffel* Dames en heren.. de Apple Watch 1S !!!! Woohooo.

  29. Apple watch 1s?

  30. iCulture zit er met hun update helemaal naast.

    “Several things that I’ve heard (from several sources) indicate to me that we won’t see a new hardware model of the Apple Watch in March. Design partnerships, accessories, that kind of thing maybe but not a “Watch 2.0″ with a bunch of new hardware features like a camera. I could be wrong, of course, but I’ve heard enough to put it out there.”

    Deze man zegt duidelijk dat er geen hardware veranderingen komen in Maart.

  31. Sorry, maar een camera op de  Watch is toch echt de grootste onzin die er bestaat.. Ik hoop enorm dat dát er dus gewoon niet komt.

    Dat het kan, als het überhaupt kan, betekent dat niet dat ‘t ook moet.

    Verder ben ik het wel een gedeeld argument hierboven eens. Dat er een nieuw model uitkomt betekent niet dat jij, als 1st gen bezitter, deze óók moet halen. Doe jij met de iPhone toch ook niet? Met als resultaat dat over 3 jaar de 3rd gen die je wel gaat halen nóg beter is omdat er een ‘tussenversie’ is verschenen. Dat heet innovatie.

  32. Origineel geplaatst door Flieps
    Willen ze de concurrentie bijblijven? Dan moet je ieder jaar met een nieuwe komen. Binnenkort komt Samsung met een smartwatch met betere specs en dan zit je als Apple.

    Na 1 spec-bump (lees: AW2) zal de AW vloeiend runnen. Dan is het irrelevant wat voor specs Samsung nog uitbrengt.

  33. Origineel geplaatst door Sander
    Sorry, maar een camera op de  Watch is toch echt de grootste onzin die er bestaat.. Ik hoop enorm dat dát er dus gewoon niet komt.
    Dat het kan, als het überhaupt kan, betekent dat niet dat ’t ook moet.
    Verder ben ik het wel een gedeeld argument hierboven eens. Dat er een nieuw model uitkomt betekent niet dat jij, als 1st gen bezitter, deze óók moet halen. Doe jij met de iPhone toch ook niet? Met als resultaat dat over 3 jaar de 3rd gen die je wel gaat halen nóg beter is omdat er een ‘tussenversie’ is verschenen. Dat heet innovatie.

    Er komt helemaal geen camera in Maart op de Apple Watch. Dit is het oorspronkelijke citaat “Several things that I’ve heard (from several sources) indicate to me that we won’t see a new hardware model of the Apple Watch in March. Design partnerships, accessories, that kind of thing maybe but not a “Watch 2.0” with a bunch of new hardware features like a camera. I could be wrong, of course, but I’ve heard enough to put it out there.”

  34. @Apple Belgium: De quote waar je naar verwijst is inderdaad afkomstig van dezelfde persoon, maar van afgelopen vrijdag. Dat had ik inderdaad wat duidelijker in de tekst kunnen zetten om deze (terechte) verwarring te voorkomen. Gisteren kwam Matthew Panzarino namelijk met een update waarin hij specifiek die uitspraak tegenspreekt:

    “I’ve now heard a bit more that suggests that Apple might ship a minor revision of the Apple Watch that includes a FaceTime camera and not much else — but still that it would not be a full “Watch 2.0” with casing changes and major improvements. Still no word on timing but that could explain the reports of a camera have been showing up.”

    De quote in jouw reactie klopt dus, maar is sinds de update van het artikel verouderd.

  35. “I’ve now heard a bit more that suggests that Apple might ship a minor revision of the Apple Watch that includes a FaceTime camera and not much else — but still that it would not be a full “Watch 2.0” with casing changes and major improvements. Still no word on timing but that could explain the reports of a camera have been showing up.”

    Origineel geplaatst door Lars Paymans
    @Apple Belgium: De quote waar je naar verwijst is inderdaad afkomstig van dezelfde persoon, maar van afgelopen vrijdag. Dat had ik inderdaad wat duidelijker in de tekst kunnen zetten om deze (terechte) verwarring te voorkomen. Gisteren kwam Matthew Panzarino namelijk met een update waarin hij specifiek die uitspraak tegenspreekt:

    De quote in jouw reactie klopt dus, maar is sinds de update van het artikel verouderd.

    Ok, hopelijk is dit slechts een gerucht. Het zou wel een zeer slechte zet zijn van Apple om een camera toe te voegen op de bestaande Apple Watch. Zo zouden ze elke gebruiker in de zeik nemen, vooral de Edition gebruikers.

  36. @Lars: Misschien heb ik die problemen niet omdat ik er “slechts” 350 euro voor heb betaald.
    -scherm niet responsive….nooit problemen mee
    -schudden voor de tijd…..geen doen? Motorisch gestoord?
    -letterlijk 1 minuut voor een app laden…nooit ge-timed maar bij mij duurt het geen minuut….het is niet het snelste apparaat op aarde en het is niet perfect, maar ik kan er erg goed mee leven.

  37. @Radar: “slechts 350 euro” hoor jij jezelf wel praten jongen? Voor een apparaat dat niks kan zonder een 699 euro smartphone ernaast?
    Kijk naar smartwatches van concurenten, die kunnen het blijkbaar wel snel en vloeiend, voor de helft van de prijs……

  38. @Lars: gelet op jouw reactie geloof ik er helemaal niks van dat je een Apple Watch hebt gehad. Herken helemaal niks van je “ervaringen”.

  39. @Lars:

    Je dikt alles echt ontzettend aan. Het enige wat gedeeltelijk waar is is dat apps laden lang duurt. Dit geldt alleen voor apps die nog niet native zijn aangepast aan watch os 2, daarop doen ze het gewoon goed.
    Als je normaal op je watch kijkt gaat hij 99 van de 100 keer (waarschijnlijk meer) gewoon aan.
    Volgens mij kom je hier vooral om Apple te bashen, waar op zich niks mis mee is. Maar dan moet er wel een kern van waarheid inzitten.

    Daarnaast denk ik dat je denigrerende reacties jegens Radar en anderen beter achterwege gelaten kunnen worden, en hier niet thuishoren.

  40. @Pieter: Ik kom hier niet om Apple te bashen, ik bezoek deze website al sinds de release van de iPhone 3G, ik ben ook groot fan van veel Apple producten waar de Apple Watch er helaas geen van is, helaas inderdaad, ik had het graag gewild.

    Helaas waren mijn ervaringen niet positief, dat betekent niet dat jij het zelfde ervaart, sterker nog ik weet zeker dat er meer positieve ervaringen zijn als negatieve maar dat is geen rede mijn reactie niet voor waarheid aan te nemen of af te zeiken toch Ed?

    Er is niks denigrerend aan mijn reacties, ik ga puur in op de dingen die beweerd worden, en ik ben van mening dat zelfs voor 350 euro het horloge momenteel te veel kost, aangezien je ook al een iPhone hebt moeten kopen.

  41. @Lars:

    Toch ben ik het na deze reactie definitief met Ed eens. Ik denk zelfs dat je nog een Apple watch hebt aangeraakt.

  42. @Pieter:
    Ik heb er toch echt eentje gehad, op mijn instagram kun je hem zelfs nog zien.
    https://www.instagram.com/lars010lars/
    Het is een foto van 3 maanden geleden.

  43. @Flieps: hoe zou die nieuwe smartwatch van Samsung dan heten?
    Volgens mij is de Gear s2 tot nu to nog de nieuwste

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.