Apple verwijdert iPad bij Amazon China om onbekende reden

Amazon China heeft op verzoek van Apple de iPad uit de webshop verwijdert. Het verdwijnen van de iPad is opmerkelijk, omdat Apple in China met Shenzhen in een rechtszaak is verwikkeld. Dit leidde eerder nog tot een verbod.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Amazon China logoDe iPad is vanaf vandaag niet langer te koop bij de webshop Amazon China. Apple zelf zou het verzoek hebben ingediend bij Amazon, om nog onduidelijke redenen, zo verklaarde een woordvoerder van Amazon China. Apple heeft geen commentaar geleverd op het voorval. Personeel weigert over de situatie te spreken.


Update: Apple zou de iPad hebben laten verwijderen, omdat Amazon geen geautoriseerde reseller is.

Volgens de website M.I.C Gadget is Proview Technology, het bedrijf waarmee Apple in een rechtszaak is verwikkeld, niet verantwoordelijk voor het verdwijnen van de iPad. De advocaat van Proview verklaart dat zij niets met het verdwijnen van de iPad op Amazon China te maken hebben. Apple is in China op het moment verwikkeld in een rechtszaak met Proview, een bedrijf dat het handelsmerk ‘iPad’ in handen zou hebben.

Proview eist naast een schadevergoeding ook een verbod op de iPad, dat in sommige winkels al wordt nageleefd. Eerder vandaag bleek nog dat Proview zelfs een exportverbod op het oog had, waar wij in Nederland mogelijk de gevolgen van zullen merken. De douane denkt echter dat dit verbod niet na te leven is.

Amazon China

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 februari 2012 om 10:14
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.