iculture-populaire-apps
Populaire Apps

AppCartel helpt iPhone-ontwikkelaars aan geld en promotie

AppCartel is een nieuwe crowdfunding-dienst, die ontwikkelaars helpt bij het ontwikkelen en op de markt brengen van een succesvolle app. Naast geld voor de ontwikkeling zorgen ze ook voor de promotie en marketing.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

appcartelBij het maken van een succesvolle app komt heel wat meer kijken dan wat programmeerwerk. Je moet een goede designer hebben, de planning moet kloppen en het liefst moet er ook nog iemand zijn die de marketing gaat verzorgen. Natuurlijk kun je dat allemaal zelf doen, maar in de praktijk blijkt vaak dat appmakers bepaalde aspecten verwaarlozen. AppCartel is een nieuw initiatief, gericht op het aanbieden van een resource-pool voor ontwikkelaars.

Appontwikkelaars krijgen geld om hun apps te ontwikkelen en te lanceren, kunnen gebruik maken van een promotieteam en andere aanvullende diensten inschakelen. De dienst werkt op basis van crowdfunding: anderen betalen mee aan de ontwikkeling en profiteren er ook van als het project succesvol wordt.

AppCartel is een initiatief van Dane Baker die met Villian al een succesvol appontwikkelbedrijf heeft opgebouwd. Funding (geldverschaffing) is volgens Baker maar één succesfactor. Promotie is net zo belangrijk. Veel ontwikkelaars maken een website en denken daarna dat ze klaar zijn. AppCartel heeft een promotieteam met social media-mensen die ervoor zorgen dat nieuwe apps bekendheid krijgen. Je kunt je aanmelden als je een appontwikkelproject in de steigers hebt staan en op het punt staat om aan de ontwikkeling te beginnen. Op vage appideeën zit AppCartel niet te wachten. De projecten zullen gekozen worden op basis van de hoeveelheid ervaring die het ontwikkelteam meebrengt en de kwaliteit van het project. Behalve voor iPhone-ontwikkelaars staat AppCartel ook open voor ontwikkelaars van andere mobiele platformen. Een enigszins vergelijkbaar alternatief is het Nederlandse Sellanapp.

Meer info: AppCartel

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2012, 17:36
Categorie Apps
Onderwerpen crowdfunding, ontwikkelaars, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.