Apple vervangt batterij iPhone voor 86 dollar

Apple heeft de procedure voor het vervangen van de batterij in de iPhone bekendgemaakt. De prijs voor de vervanging is 86 dollar. Het is voor een meerprijs mogelijk om een leenmodel te krijgen voor de drie werkdagen dat de procedure duurt.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone batterijDe accu in de iPhone heeft helaas niet het eeuwige leven en daarom heeft Apple gisteren bekendgemaakt wat de exacte procedure is om de batterij in de iPhone te laten vervangen. De prijs voor een vervanging is 79 dollar exclusief $6,95 verzendkosten. Omdat de accu niet door de gebruiker zelf kan worden vervangen moet de iPhone worden opgestuurd naar Apple.

Apple heeft behoorlijk wat (terechte) kritiek te verduren gekregen vanwege de vaste batterij in de iPhone. Het is bij gsm’s en smartphones meer gebruikelijk dat de accu door de gebruiker zelf vervangen kan worden of de consument de mogelijkheid heeft om een of meer reservebatterijen te kopen. Apple houdt echter vast aan de iPod-oplossing met een vaste batterij en heeft – net als voor de iPod – nu haar vervangprogramma bekendgemaakt in een supportdocument op de Apple-website. Bij een eventuele vervanging van de batterij worden ook alle contactpersonen, foto’s, video’s, e-mailinstellingen, sms-berichten, enzovoorts gewist, dus Apple hamert erop dat de gebruiker zelf zorg dient te dragen voor een goede backup via iTunes. Bij vervanging ben je je iPhone gemiddeld drie werkdagen kwijt, maar je kunt voor $29 dollar extra een tijdelijk leenmodel krijgen.

Om ervoor te zorgen dat de batterij van de iPhone zo lang mogelijk meegaat kunnen de richtlijnen voor de iPod-batterij worden gevolgd, die onder andere aanbevelen om de iPhone zoveel mogelijk op kamertemperatuur te houden, de iPhone niet teveel aan direct zonlicht bloot te stellen, altijd de laatste softwareversie te draaien, etcetera.

Apple had al eerder aangekondigd dat de iPhone-accu ongeveer 300-400 laadcycli meegaat. De iPhone biedt volgens Apple’s specificaties ongeveer acht uur spreektijd en 250 uur standby-tijd. De meeste reviews die tot nu toe zijn verschenen lijken die claims te onderstrepen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:11
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, reparatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.