apple-news-publisher

Apple verstuurt eerste uitnodigingen voor Apple Nieuws

Apple heeft uitgevers, bloggers en andere geïnteresseerden uitgenodigd voor Apple Nieuws, de toekomstige nieuws-app in iOS 9. Zij kunnen hun nieuwskanaal alvast inrichten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-nieuws-iphone-ipadApple heeft de eerste uitnodigingen verstuurd naar uitgevers die willen meedoen aan Apple Nieuws. Iedereen met een website of publicatie kan zich aanmelden. Dat doe je via de stappen die we hieronder uitleggen. Omdat Apple Nieuws van start gaat in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk is de kans klein dat ook al Nederlandse en Belgische publicaties worden toegelaten. Bij de aanmelding geef je namelijk al aan in welke taal je wilt publiceren – en het is logisch dat Engelstalige publicaties daarbij voorrang krijgen.

In iOS 9 komt een nieuwe app met de naam Nieuws, als vervanger van de Newsstand (Kiosk). In deze app kun je nieuws- en blogartikelen lezen. Het wordt dus een centrale plek waar je nieuws gaat lezen. Apple heeft partijen zoals Wired, Vanity Fair, Vogue, GQ en The Guardian als partners uitgenodigd om mee te doen, maar je kunt je als zelfstandige blogger ook gewoon aanmelden.

uitnodiging-apple-nieuws

Zoals gezegd is Apple begonnen met het goedkeuren van de eerste uitgevers. Zij hebben een e-mail ontvangen, waarin staat dat ze zijn toegelaten. Ook is er in de e-mail een linkje te zien, waarmee je je kanaal alvast kunt bekijken in de Apple News-app in iOS. De link begint met ‘applenews://’ maar is momenteel nog niet actief. De naam maakt duidelijk dat het linken naar andere artikelen binnen Apple Nieuws ook via een speciale link moet gebeuren. Momenteel is de Apple Nieuws-app alleen te bekijken in de betaversie van iOS 9, die al in handen van ontwikkelaars is.

Bij Apple Nieuws werken redacteuren die interessante artikelen gaan uitkiezen, dus het is nog even afwachten hoe het gaat uitpakken met bijvoorbeeld Apple-nieuwtjes en -geruchten.

apple-news-publisher

Ook meedoen?

Wil je ook artikelen publiceren op Apple Nieuws, dan kun je je aanmelden, ook als je alleen een persoonlijke blog hebt. Hoe dit moet, lees je in ons dossier Apple Nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2015, 23:00
Categorie Apps
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.