Apple verkoopt recordaantal Apple TV’s: 2 miljoen stuks, 60% groei

Apple heeft vorig kwartaal 2 miljoen Apple TV's verkocht, een recordaantal. Toch ontwikkelt de Apple TV zich maar langzaam en Apple lijkt nog niet van plan een revolutie in de huiskamer te willen veroorzaken.

apple tv handApple’s hobby begint langzamerhand een succesverhaal te worden. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers over het laatste kwartaal van 2012 maakte Apple bekend dat er meer dan 2 miljoen Apple TV’s zijn verkocht. Dat is meer dan elk eerder kwartaal. Precies een jaar geleden rapporteerde Apple dat er 1,4 miljoen stuks waren verkocht. Daarmee is het een van de populairste apparaten voor audio- en videostreaming aller tijden. CEO Tim Cook wilde tijdens een vraaggesprek met analisten niet ingaan op geruchten over een Apple-televisie, waarover al een paar jaar wordt gesproken.

Cook herhaalde nog eens zijn uitspraken van vorige keer:

Ik heb in het verleden gezegd dat dit een gebied is waar we enorme interesse in hebben. Dat blijft zo. Er is een hoop waar we op dit gebied aan kunnen bijdragen. Ik wil dat niet specifieker benoemen.

Vorig kwartaal deed Cook soortgelijke uitspraken en ontstonden al snel geruchten dat Cook hints had gegeven dat er wel degelijk een Apple-televisie aankomt. Maar voorlopig zullen we het moeten doen met de Apple TV, waarvan tot nu toe meer dan 10 miljoen stuks zijn verkocht. De Apple TV is inmiddels vijf jaar oud en wordt door Apple constant betiteld als een hobby. Misschien zijn er mensen die vinden dat het allemaal niet opschiet. We kijken al vijf jaar tegen ongeveer hetzelfde apparaatje aan, Apple heeft nog weinig revolutionairs eraan toegevoegd. Maar het kan ook zijn dat Apple’s strategie om nog even af te wachten gewoon slim is. Initiatieven van de concurrentie zoals Google TV zijn op z’n zachtst gezegd geen doorslaand succes geworden.

Apple CEO Tim Cook gaf tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers aan dat Apple zoekt naar nieuwe manieren om videocontent in de huiskamer te verspreiden. Maar dat hoeft niet te betekenen dat de Apple TV slimmer of krachtiger wordt. Tot nu toe lijkt Apple de focus te leggen op het koppelen met andere apparaten, bijvoorbeeld via AirPlay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2013, 8:43
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.