Apple verkocht 11,8 miljoen iPads in afgelopen kwartaal

Apple heeft in het vorige kwartaal 11,8 miljoen iPads verkocht. Daarmee wordt opnieuw een record geboekt.

NEW IPADApple heeft vandaag kwartaalcijfers uitgebracht, voor het kwartaal dat eindigde in maart 2012. De verkoop van iPads zat behoorlijk in de lift: er werden 151 procent meer iPads verkocht dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ook bij de andere divisies was er groei. Alleen de verkoop van iPods daalde licht: er werden 7,7 miljoen stuks verkocht en dat is een daling van 15 procent. Vorig kwartaal gingen er 4 miljoen Macs over de toonbank (+7%) en 35,1 miljoen iPhones (+88%). Apple spreekt opnieuw van recordverkopen. De nettowinst steeg in vergelijking met voorgaand jaar met maar liefst 94 procent. In totaal werd 39,2 miljard omzet geboekt, wat leidde tot een nettowinst van 11,6 miljard dollar.

Ondanks het feit dat de aandelenkoers van Apple de afgelopen dagen daalde, blijft het erg goed gaan met Apple. De cijfers zullen vanavond in een conferentiegesprek met analisten worden toegelicht. Nieuwe productaankondigingen worden daarin niet verwacht. Wel gaf Apple CEO Tim Cook in het persbericht aan dat er later dit jaar enkele innovaties aankomen, die je alleen van Apple kunt verwachten.

Onderstaande grafieken laten de verkoopgroei zien. Voorgaand kwartaal waren de cijfers hoger omdat het feestdagenseizoen meetelde.

iphone verkoop

ipad verkoop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 23:05
Categorie Apple
Onderwerpen apple, ipad, kwartaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.