iphone 6 camera uitsteeksel

Apple verstopt cameralens van iPhone 6 op productfoto’s

Apple heeft de uitstekende cameralens van de iPhone 6 vakkundig weggestopt op productfoto's. Schamen ze zich toch een beetje ervoor?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Schaamt Apple zich een beetje voor de naar buiten stekende cameralens van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus? Je zou het wel denken, want op reclamefoto’s van beide toestellen is de uitstekende cameralens opeens niet meer te zien. Apple houdt van strakke lijnen in het productdesign en heeft daarom de iPhone 6 steeds zodanig gefotografeerd, dat ‘the bump’ nauwelijks opvalt. Telkens wanneer de iPhone in profiel (dus van de zijkant) wordt getoond is het camera-uitsteeksel vakkundig weggephotoshopt.

profiel iphone 6 cameralens

iphone-6-camera-uitstekend

iOS-designer Garrett Murray ontdekte het op de productfoto’s van de iPhone 6. Eigenlijk is de uitstekende lens niet te voorkomen, als je de behuizing van de iPhone 6 zo dun mogelijk wilt houden. Het designteam van Jony Ive had natuurlijk liever gezien dat de cameralens helemaal verzonken was in de behuizing, maar dat is niet haalbaar vanwege de complexiteit van de camera. Een van de weinige foto’s waarop de camera van de iPhone 6 in close-up te zien is, verhult het probleem een beetje door te focussen op de vele lenzen die zijn verwerkt (zie foto hieronder). De nieuwe camera bestaat uit een stelsel van lenzen, zodat de nieuwe functie Focus Pixels mogelijk wordt: sneller scherpstellen op het te fotograferen object.

iphone 6 plus lens focus pixelsOp de pagina met uitleg over de camera zie je trouwens wel twee foto’s waarop de cameralens in volle glorie te zien is. Maar de foto’s waarmee Apple probeert aan te tonen hoe dun de nieuwe toestellen zijn, wordt eigenlijk een beetje gelogen.

Via: CultOfMac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2014, 20:37
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 6, iPhone 6 Plus, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.