iWork voor iCloud

iWork en iLife-apps standaard meegeleverd op 64GB en 128GB iPhone 6

iWork en iLife worden voorgeïnstalleerd op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus van 64GB en 128GB. Op de 16GB iPhone 6 zijn de apps ook gratis.

iWork voor iCloudDe iPhone 6 en iPhone 6 Plus gaan standaard uitgerust worden met de iWork- en de iLife-apps van tevoren geïnstalleerd. Dat geldt zowel voor kopers van het 64GB-model als het 128GB-model. Kopers van een 16GB iPhone 6 of iPhone 6 Plus krijgen nog wel gratis toegang tot Apple’s pakket bestaande uit Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand en iTunes U, maar de apps worden niet van tevoren geïnstalleerd.

iWork iLife apps gratis iPad iPhone PagesApple rust de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus vanaf aanstaande vrijdag dus standaard uit met een Office-pakket. Op die datum gaan de iPhone 6-modellen officieel voor het eerst in de verkoop. Het is een vervolg van de actie die Apple vorig jaar september introduceerde. Iedereen die een iPhone of iPad heeft gekocht na september 2013, mag de iWork- en iLife-apps gratis installeren zonder kosten. Bezitters van oudere toestellen betalen nog steeds €8,99 voor Pages (afgebeeld), Numbers en Keynote en €4,49 voor iMovie.

Dat de applicaties niet standaard worden geïnstalleerd op een 16GB iPhone 6 of iPhone 6 Plus, heeft een goede reden. De iWork-apps en iMovie nemen ruim 600MB in op je iPhone. Met alle vier geïnstalleerd, ben je dus al meer dan 2GB kwijt aan de apps.

Het is nog niet duidelijk of de in-app aankopen van GarageBand inbegrepen zijn in de gratis software van Apple. Tot nu toe moest je daar in elk geval voor betalen. Ook is het nog niet duidelijk of je de iWork- en iLife-apps eigenhandig zal kunnen verwijderen.

Lezen: Alles over Apple’s iWork-apps in ons dossier iWork
Lezen: Alles over Apple’s iLife-apps in ons dossier iLife

De openingsafbeelding is afkomstig van iWork for iCloud.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2014, 18:05
Categorie Apple
Onderwerpen garageband, ilife, imovie, iwork, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.