Reacties voor: ‘Apple TV populairste media-ontvanger, maar verbleekt naast spelcomputers’

De Apple TV is de verreweg de populairste media-ontvanger in zijn soort, met 71 procent van de markt in handen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Wanneer er een jailbreak zou zijn, pakt Apple ook de rest.

  2. Dit kan Apple veel beter uitspelen omdat de atv enorme potentie heeft, maar vinden het kennelijk geen interessante markt.
    Ik ben dol op mn atv2 met jb en zou er best nog 1 bij willen voor op de slaapkamer, maar ze zijn zo schreeuwend duur op marktplaats 🙂

  3. Ik wil de Apple tv niet afbreken, maar om eerlijk te zijn, snap ik niet wat de meerwaarde van dit apparaat is. Het is toch veel te beperkt? De enige meerwaarde vind ik persoonlijk de airplay functie en mirroring van het scherm. Als ze met een usb-poort komen om een hardeschijf aan te sluiten, overweeg ik om dit te kopen. Tot nu toe kan mijn SmartTv me meer aanbieden dan dit.

  4. Ps3 is voor gamen gebruik lekker de atv

  5. Snap nog steeds niet waarom mensen voor een Apple Tv kiezen. Apple blokkeert alles wat hun niet zint, normale vob bestanden kan hij niets mee. Iso ? huhhh wat is dat zeggen ze bij Apple, flac nee wij blijven eigenwijs bij onze format.

    Koop gewoon een mini pc, prak er een linux versie op samen met Plex of XBMC. Dowload een pak met ad-ons erbij en je mediabox biedt al veel meer dan de Apple Tv ooit zal kunnen bieden. Streamen gaar perfect, zowel beeld als geluid in alle formats. Oke alleen streamen van af je ipad of iphone gaat niet maar who cares als je je muziek en movie collectie op een NAS hebt staan, en waarom zou ik op 9 inch kijken als ik een 104 cm HD heb staan.

    Met een losse mini pc ben je veel beter uit, zelf je eigen configuratie erop, ook de hardware lekker zelf kiezen, ssd drive erin en gaan. Enkele maanden geleden mijn Popcorn Hour eruit gegooit, een flinke mini pc samengesteld in ssd van 120gb net even voor € 300,- Draait nu samen met een Qnap 8bay ‘a 2tb = 16tb in raid, maximale opslag en maximale snelheid.

  6. Have also an apple tv , with a usa account for free tv shows, used it alot at the start but now use my xbox 360 as it has more media options, content on the apple tv still is bad , the consoles like xbox have more choice also with the prices of renting most new films cheaper than apple , if apple were to bring out a hdtv then content has to be better , in holland only films and no tv shows lets the apple tv down , where as the xbox for example has tv shows as well as music and movies and also plays real games , something the atv will never do

  7. Ik ben het er mee eens, MITS jailbroken.
    Ja ik download TV series en soms films, maar vooral series, omdat ze niet te verkrijgen zijn in de NL appstore.
    En om nou elke serie te decoderen naar iTunes formaat vind ik te ver gaan, ook het feit dat de PC/Mac aan moet staan om het af te kunnen spelen is ruk.
    Dus jailbreak, vanaf een NAS lekker streamen, ideaal dingetje.
    De originele interface met wat extra features zijn gewoon top, zou graag een AppleTV 3 hebben vanwegen 1080, maar helaas zijn die niet te jailbreaken.
    Dus ik wacht even op de volgende.

    Ben wel eerlijk, zonder de JB zijn er genoeg andere die het beter kunnen, maar door de JB is hij ideaal, klein krachtig en makkelijk te gebruiken, ook best goedkoop vergeleken met de rest.

  8. Origineel geplaatst door Barend
    Ps3 is voor gamen gebruik lekker de atv

    PS3 kan direct vanaf zijn HDD films en andere media afspelen, als Apple TV dat ook kon was dat geweldig geweest, nu is het wel zo dat films die je eerder via iTunes hebt gekocht via ATV gewoon kunt kijken direct via internet, maar in mijn geval zijn dat maar 3 films, de rest dus ongeveer meer dan 200+ films zijn dat niet (ik heb ze of via TPB of gewoon van DVD/Blu-Ray geript).
    Dat zorgt ervoor dat je of een computer draaiende moet hebben om via netwerk films kijken of een NAS hebben, dat laatste is leuk maar niet iedereen heeft er 1, de eerste is gewoon belachelijk want dan kan ik net zo goed de computer die draaiende is op de TV zelf aansluiten.
    ATV heeft veel potentie, heeft een leuke prijs en zeer goede samenwerking met Apple apparatuur, maar het is te beperkt vind ik.

  9. Er valt nog heel veel uit de ATV te halen. Ik heb een ATV3 en gebruik deze nu al zeer intensief: video’s vanaf een NAS afspelen, muziek via thuisdeling en iTunes Match, Airplay games spelen enz.

    Films/video’s moet je idd omzetten (X264 naar .m4v) en dat duurt 5 – 10 minuten per film. Wanneer je dit gedaan hebt werkt het fantastisch.

    Het kan natuurlijk gemakkelijker. Laat Apple bv. een deal sluiten met Firecore en aTV Flash (Black) standaard installeren. Scheelt je het omzetten van bestanden.

  10. Hoe kan je nu een Apple TV vergelijken met Xbox of PlayStation die zijn 4 à 5 x duurder dan een ATV!!! Ja natuurlijk kan Apple er meer uithalen maar het ATV is geen spelcomputer!!

  11. @Mss: Wat klets jij nou? beide Xbox360 en PS3 zijn onder de 200 euro als basis versie en onder de 270 euro als de uitgebreide versie.
    Hoe ik het ook bereken, 4x de prijs van Apple TV is 444euro en 5x is 555 euro.

  12. Gek dat de groep “zelfbouw” spelers niet voorkomt…. Ik had verwacht dat deze al veel dominanter aanwezig zouden zijn in deze markt.

    Raspberry Pi icm XBMC is bijvoorbeeld een 1080P oplossing die zowel streamt als gedownload/zelf gemaakt materiaal weer kan geven. Airplay is ondersteunt. En verbruikt maar iets van 5W oid.

  13. @Bob: Hoe heb je je nas aan atv3 gekoppeld?

  14. Ik gebruik mijn ATV3 samen met mijn iPad (air video server app). Hierdoor kan ik gewoon mkvs en andere bestandtypes afspelen en streamen in 1080p naar m’n tv! Echt een aanrader :). Natuurlijk wel een duur grapje als je geen iPad hebt. Dit kan overigens ook met een iPhone!

  15. @makkiej: Volledig mee eens.

  16. PS3 in het begin weleens gebruikt als media speler maar echt slim is het niet om films via te kijken, want aanzetten duurt vrij land en stroomverbruik is nogal hoog, nl 173 watt. Een Apple TV verbruikt slechts 5 watt.

  17. Als je je iPad of iPhone gejailbreakt hebt kun je hier XBMC op installeren (op het forum staat een uitgebreide handleiding). Met de juiste plugins kun je films en series icm Airplay streamen op je tv met de Apple tv. Inclusief nederlandse ondertitles. Je hoeft niets meer te downloaden, dus de hele NAS is overbodig geworden 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.