Apple TV+ series

Apple TV+ trok ‘miljoenen’ kijkers in eerste week

Meerdere shows vernieuwd voor tweede seizoen
Apple TV+ heeft het in de eerste week goed gedaan, volgens bronnen. Zo goed, dat Apple heeft besloten om een tweede seizoen te laten maken voor de series The Morning Show, Dickinson, For All Mankind en See. Van See kun je in een nieuwe video zien hoe het er achter de schermen aan toegaat.

Apple TV+ kijkcijfers: ‘miljoenen kijkers’

Apple geeft zelf geen kijkcijfers over Apple TV+ en het is de vraag of ze dat in de nabije toekomst wel gaan doen. De dienst richt zich met eigen producties meer op een niche-publiek en zal nooit de aantallen trekken van gevestigde diensten als Netflix. Toch hebben “bronnen dichtbij Apple” nu een boekje opengedaan tegenover Variety. Ze zeggen dat er “miljoenen kijkers” zijn geweest in de eerste week en dat Apple tevreden is met de start. De gemiddelde kijker heeft meer dan een uur naar de dienst gekeken, wat de indruk wekt dat ze meer dan één aflevering hebben gekeken en wellicht ook meerdere shows.

Nieuwe afleveringen op vrijdag

Sinds een week is Apple TV+ beschikbaar met 10 afleveringen van Dickinson en drie afleveringen van See, For All Mankind en The Morning Show. Op vrijdag komen steeds nieuwe afleveringen beschikbaar, dus vandaag is het weer zover als je wilt verderkijken naar de genoemde shows. Ondertussen zul je nog even flink moeten bingewatchen bij Disney+, want de twee maanden gratis kijken zijn na het weekend voorbij.

Apple TV+

Gegevens van Parrot Analytics wekken de indruk dat See de meeste kijkers trok en The Morning Show de minste. De twee andere shows voor volwassenen zitten er tussenin. Interessant is dat het publiek en de critici heel verschillend erover denken: Bij het publiek vindt 95% The Morning Show goed, bij de critici 62%. De cijfers liggen bij See ook nogal ver uit elkaar: 83% vindt See leuk, terwijl bij de critici maar 41% enthousiast is.

Tweede seizoen voor de belangrijkste tv-series

Apple lijkt er zelf wel vertrouwen in te hebben: de vier belangrijkste tv-series zijn nu officieel vernieuwd voor een tweede seizoen. Het gaat dan om The Morning Show, Dickinson, For All Mankind en See. Eerder was al bekend dat For All Mankind en The Morning Show een tweede seizoen zouden krijgen, maar het geldt nu dus voor alle series die gericht zijn op volwassenen. Apple pakt het anders aan dan bestaande diensten, door alleen eigen producties te maken. De vraag is of het een publiek trekt dat groot genoeg is. Van de andere kant heeft Apple geld genoeg om het een tijdje vol te houden.

Apple TV+ series

Apple laat zien hoe See is gemaakt

Heb je de mooie landschappen in See gezien en vroeg je je af hoe zo’n serie wordt gemaakt, dan heeft Apple iets voor je: een ‘featurette’ waarin je een blik achter de schermen krijgt. In een post-apocalyptische wereld proberen mensen op een primitieve manier te overleven, nadat de wereldbevolking voor een groot deel is uitgeroeid door een virus.

In de video zien we regisseur Francis Lawrence, die vertelt hoe de omgevingen en gebouwen in See zijn gemaakt. Er was een team van blinde adviseurs bij betrokken, die vertelden hoe mensen die blind zijn in zo’n primitieve omgeving zouden leven en met elkaar omgaan.

Apple TV+ is door iedereen te bekijken op een Apple TV, Mac, iPhone, iPad of iPod touch en voor mensen die recent een geschikt Apple-product hebben gekocht is het een jaar gratis. Anderen betalen €4,99 per maand of vijftig euro per jaar. In onze Apple TV+ FAQ krijg je antwoord op al je veelgestelde vragen.

Bekijk ook

Apple TV+ FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen over Apple's tv-dienst

In deze Apple TV+ FAQ lees je antwoorden op veelgestelde vragen over Apple's videodienst. Wat kost het, hoe lang is de proefperiode en wat is er te zien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.