Reacties voor: Eerste indruk Apple TV+: videodienst verrast nog niet

Is Apple TV+ de moeite waard? In deze eerste indruk van Apple TV+ lees je wat onze eerste ervaringen zijn met Apple's nieuwe videodienst. We kijken daarbij naar de manieren om te kijken en het aanbod.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. Ik ben gelijk begonnen met For All Mankind, dat was de serie waar ik het meest naar uitkeek. Eerste indruk is het een goede serie. Als de rest van het aanbod van dezelfde kwaliteit is dan zit het goed met Apple TV+. Echter jammer dat er nu nog maar 3 afleveringen te kijken zijn, beter wacht je nog een maand en begin je in december als alle afleveringen er op staan.

  2. Heb een poging gedaan ‘ See ‘ te kijken…. na ‘Vikings’ kan ik niet anders concluderen dat eea volstrekt niet boeit en cliché is . Na 30 minuten afgehaakt….
    Op naar Peaky Blinders Season 6

  3. Het wachten is op de app voor mijn LG tv.

  4. Wat een karig aanbod, maar 7 verschillende produkties that’s it. En dan ook nog elke week moeten wachten op een nieuwe aflevering. Het is dus eigenlijk gewoon soort Tv kijken. Als apple maar niet denkt dat zij het gaan redden met alleen maar originals. Hier ga ik toch geen abonnement voor nemen!!

  5. Met al het geld en marketingkennis die ze hebben bij Apple komen ze met dit?

    Dit kan toch niet?

  6. Ik kan alleen op mijn iPhone en iPad kijken en dat vertik ik, ik kijk films en series graag in chill mode.

    Dat betekent op dr bank of bed languit liggen, en dan met grote tv en niet via kleine iPhone 11 Pro Max scherm of iPad(ja zijn groot maar tv kijkt gewoon fijner die is groter).

    Geen app voor Lg Webbs tv helaas, ik ga er geen Apple TV speciaal voor aanschaffen.
    Ja ik zou nog laptop kunnen pakken, maar om nou laptop te pakken, HDMI kabel, stroom stekker van laptop alleen voor serie nee bedankt dat is te veel gedoe(heb een tv goed werkt vol met apps)

  7. Vandaag begon mijn weekend dus dacht ga See even kijken. Ik vond het best aardig in ieder geval erg mooi gemaakt. Als je Netflix gewend bent en daarmee ook de besturing vallen meteen zaken op zoals het niet kunnen door skippen van de leader. Wat hierboven ook al gezegd is slechts een paar afleveringen per week gaat mijn bingwatch ervaring niet positief beïnvloeden… zal allemaal wel beter worden maar ben nog niet echt enthousiast!

  8. De kwaliteit van de series vind ik wel goed, heb van Dickinson, See en The Morning Show de eerste afleveringen gekeken, ook beeld en geluid is top.

    Denk echter wel dat het zeer beperkte aanbod een “probleem” gaat geven, de meeste mensen zullen snel afhaken met een abonnement, maar de cijfers volgend jaar zullen wel fantastisch zijn aangezien ontzettend veel mensen een jaar gratis kunnen kijken (doen ze slim zoals altijd)

    Mooiste zou zijn als ze zoiets als HBO overnemen en dat kunnen toevoegen aan de Apple TV+ bibliotheek. Helaas heeft AT&T Time Warner (HBO is daar onderdeel van) al overgenomen, volgens de geruchten toen had Apple ook interesse.

    Ik verwacht dat er wel zoiets gaat gebeuren om dit tot een succes te gaan maken, ik hoop er ook op trouwens en niet omdat ik Apple fanboy ben maar als ze iets doen dan doen ze het vaak erg goed.

  9. De interface is niet echt inventief. Ook is het aanbod nog wat beperkt.

    Zelf ben ik begonnen met See. Daarover kan ik zeggen dat het een goed verhaal is zonder overdreven lange vecht sènes. En de cinematics zijn geweldig vanaf een technisch oogpunt. Dat betreft is de kwaliteit van de content echt top.

  10. Ik kan het verkeerd hebben, maar echt gewelddadige series zouden toch worden vermeden?

  11. @Patrick: En chromecast ondersteuning is toch eigenlijk echt wel iets dat in de app moet komen, bij mijn tv in de huiskamer staat een Apple TV dus daar kan ik prima kijken, maar op mijn slaapkamer en onder het afdak hebben de tv’s geen Apple TV (en die komen daar ook niet) dus Chromecast ondersteuning zou perfect zijn

  12. Origineel geplaatst door Maarten
    De interface is niet echt inventief. Ook is het aanbod nog wat beperkt.

    Zelf ben ik begonnen met See. Daarover kan ik zeggen dat het een goed verhaal is zonder overdreven lange vecht sènes. En de cinematics zijn geweldig vanaf een technisch oogpunt. Dat betreft is de kwaliteit van de content echt top.

    Zeer mee eens die interface.. kan echt veel beter…

  13. De app vind ik onduidelijk. Een hoop opgevuld met aankoop films door gebrek aan aanbod van content. Stelt mij tot nu toe (zwaar) teleur. Als ik moet kiezen tussen disney, netflix of apple , dan wordt apple het niet.

  14. Content is te summier omdat het alleen eigen content is. Maar mogelijk in de toekomst heeft het potentie!

  15. Ik denk dat een groot probleem zit in het ontbreken van de tv series store. Ik had deze graag live zien gaan in Nederland, zodat ik mijn eigen collectie kan aanvullen met series die niet beschikbaar zijn op streaming services. Ik ben echt van mening dat apple naast de film-store ook meer druk had uit moeten oefenen om de series store live te krijgen. Zonder deze store ontbreekt het tabblad series in de tv app, iets wat je in de Amerikaanse versie wel hebt. Daardoor staat alles een beetje op één plek weg gestopt en is het niet heel overzichtelijk.

  16. Dit is toch “tv kijken opnieuw uitgevonden”? Of hoe zei Jobs het ook weer? 😝

  17. Snap in ieder geval wel dat ze het nu een jaar gratis weggeven bij een nieuw product. Niet echt 5 euro per maand waard op deze manier. Maar goed, met zo veel geld in de kluis moet het een eitje zijn om content heel snel op te voeren. Helaas zegt geld niet altijd iets over de kwaliteit. Maar dit is pas het begin. Op zich wel vertrouwen in. Zelden dat Apple ergens met heel veel tamtam aan begint maar uiteindelijk flut levert. De uitzonderingen daargelaten natuurlijk. iTunes Ping anyone?

  18. Het aanbod van dit soort diensten in Nederland is natuurlijk overweldigend en we hebben genoeg te kiezen. Het is dus niet zo gek dat AppleTV+ niet een overweldigende indruk achterlaat. Ik kan nook niks bedenken wat Apple als extra zou kunnen toevoegen aan een streamingdienst waardoor deze aantrekkelijker wordt dan de anderen.

    luisterend met AirPods was het geluid niet altijd in sync met het beeld. Bij Netflix geen enkel probleem.

  19. Ik heb een aflevering van Snoopy, see, the Morning show en For all mankind achter de kiezen en het was echt een fijne kijkervaring. The Morning show is hilarisch. For all mankind heeft geen last van Apple product placemen (jammer) en heeft meer te bieden dan wat nostalgisch terugkijken’ See is voorlopig minder vervelend dan Game of thrones, afwachten of dit blijft boeien. En Snoopy is bij dit alles maar Peanuts.
    Ondanks het kleine aanbod denk ik dat Netflix ongerust mag zijn. Of misschien is juist het gebrekaan keuzestress wel de kracht van Apple+?

  20. Ik dacht mooi goeie films in Apple TV blijkt dat je ondanks een abonnement nog moet betalen voor meeste aanbod. Het aanbod aan series en films dat onder je abonnement valt is zeer matig. Nu snap ik dat ze jaar gratis aanbieden.

  21. Het is niet verkeerd, ja het aanbod is nog matig maar het gaat zich uit eindelijk ook meer vergelijken met HBO. En liever kwaliteit dan kwantiteit.

    Qua interface is niet heel onaardig vind het ook wel handig dat Amazon en Disney erin verwerkt zit. En denk even terug toen Netflix begon en of nu Disney dit was ook niet helemaal lekker qua interface of missende functies.
    Graag zie ik idd ook de andere streaming diensten erin komen maar ja.

    Tja en qua Disney, Netflix en hbo kunnen ze natuurlijk nog niet tippen qua content maar die kennen hun klanten ook nog niet echt.

    Ben wel benieuwd wanneer de consolidatie slag gaat plaats vinden binnen de streamingdiensten, Sony is nog te koop 😉

  22. Origineel geplaatst door Marcel
    Ik dacht mooi goeie films in Apple TV blijkt dat je ondanks een abonnement nog moet betalen voor meeste aanbod. Het aanbod aan series en films dat onder je abonnement valt is zeer matig. Nu snap ik dat ze jaar gratis aanbieden.

    Er is een verschil tussen Apple TV en Apple TV+. De laatste in deze is de nieuwe abonnements- streamingdienst.

  23. Wel aardig,’maar veel te duur voor die paar series. Beter om inderdaad te wachten dat aanbod groter is en dán kijken. Heb mijn proefabonnement meteen weer opgezegd.

  24. Ik vind het zo’n rommeltje dat je de content van + moet zoeken tussen de betaalde content.
    Had een losse app verwacht. Op deze manier haken bosjes mensen, zoals ik, af!

  25. @Dennis: nou precies dit inderdaad!! Ik heb gewacht op de Apple TV+ series en films en dan kan ik serieus niet eens casten naar m’n Panasonic tv. Hallo. Ik ga echt m’n laptop niet aansluiten op m’n tv. Dat is niet meer van dit jaar. Sjonge jonge jonge wat jammer is dit weer zeg! Behoorlijk balen en teleurstellend. Dus Netflix maar weer aan en doei Apple TV+, totdat ze bedenken dat er ook geen Apple TV gebruikers zijn en er dus een cast-icoontje bij HOORT. JA IK BEN BOOS.

  26. Op 20 december zijn van alle huidige series de afleveringen compleet. In de kerstvakantie dus een maandje abonnement nemen.

  27. Gisteren en vandaag de eerste drie aflevering gezien van See en For all mankind. Ik vind deze twee series echt fijn om te kijken, vooral het verhaal van For all mankind is echt wat anders. De scènes van See zijn echt super indrukwekkend. Ik kan niet wachten op de vervolg afleveringen. Netflix staat voorlopig even uit. Alleen de App is echt slecht, onduidelijk op alle Apple devices.

  28. Ik zie dat je nu de Netflix content kan vinden in de tv app, net als die van Amazon en Disney.
    Wel mooi dat je nu niet perongeluk een film kan kopen of huren in iTunes terwijl die “ gratis” beschikbaar is.

  29. Ik ga het later deze maand proberen. Ik ben letterlijk Netflix gebruiker van het eerste uur (oktober 2013) daar was het start aanbod qua kwantiteit groter, echter qua kwaliteit had je destijds Breaking Bad, Sons of Anarchy en Suits, als grote series.
    Orange is The New Black en Lily Hammer (als Netflix original) de rest was niet eens de moeite waard, het is pas sinds 1,5jaar dat Netflix veel eigen content heeft. En een hoop is complete bagger, neem de serie Lost in Space, een hoop bombarie en echt slecht!

    Series die nu nog boeien zijn La Casa De Papel, Elite, Formula 1, Ozark, Tales by Light.

    Ik heb wel vertrouwen erin, liever kwaliteit dan kwantiteit. AppleTV+ icm AppleTV app komt nog niet volledig tot zijn recht in Nederland. Maar ik denk dat tv aanbieders daar ook debet aan zijn.

    Hoelang zijn we al niet aan het wachten op de ziggo go app voor AppleTV?
    Ze houden ons al 3,5 jaar aan het lijntje bij Ziggo met VALSE beloftes.

    @iedereen die hier klaagt over het gebrek aan “casten” functionaliteit.
    Ondersteund Google Homekit???? Nee! Dus waarom zou Apple, apparatuur van haar grootste concurrent ondersteunen?

  30. Alle beschikbare content staat toch gegroepeerd per channel? Zo is er ATV+ waar alles bij elkaar staat…. de opmerking in het artikel klopt dus niet helemaal.

  31. Apple TV + zal momenteel iets zijn wat ik bij prime doe. Om de paar maanden een maandje abonnement.

  32. @Roja: Ik heb SEe maar even gedownload dan maar, maar vond toch niet zo heel spannend.
    Maar inderdaad laptop aan de tv is niet meer van deze tijd, geen chromecast snap ik directe concurrent van AirPlay, maar had tenminste apps gemaakt op aantal bekende tv merken lg, Sony, Samsung enzo.

  33. Heb het nu twee dagen. Maar het is veel te karig met aanbod. Dus abbo weer opgezegd. Met veel boemba. Gepresenteerd maar nu het live is. Valt het me heel erg tegen.

  34. Apple is qua hardware erg sterk en ook iTunes icm de iPod was briljant maar qua diensten schort het er nog wel eens aan. iCloud is een mooi product maar qua functionaliteiten nog altijd ondergeschoven aan soort gelijke diensten, ze hebben ook een paar keer sociaal netwerk achtig product geprobeerd icm iTunes maar is ook nooit van de grond gekomen. En deze videodienst… Op een of andere manier zit ik er ook niet op te wachten. En qua start aanbod word ik er ook niet blij van. Koop dan gewoon Netflix dan ben je in 1 keer klaar.

  35. 5 series voor €5,-!

  36. De eerste drie afleveringen van ‘The Morning Show’ wisten mij positief te verrassen; goed geacteerd en leuke wendingen. Ook een aantal afleveringen van ‘Dickinson’ gekeken; prima gemaakt maar niet mijn smaak. Dit is naar mijn idee meer een tienershow. Wel een interessant concept om actuele thema’s als feminisme, rassenverschillen en homoseksualiteit in een show te benaderen vanuit – en mengen met – visies uit het verleden. ‘See’ durf ik bijna niet te gaan kijken omdat ik bang ben dat deze tegen gaat vallen (aangezien de verwachtingen bizar hoog zijn gelegd door de vergelijkingen met ‘Game of Thrones’). Het zal vast een visueel spektakel zijn met bepaalde kenmerken van GoT, maar qua verhaallijn en karakters lijkt het mij onwaarschijnlijk dat dit net zo sterk kan zijn als een serie de gebaseerd is op duizenden boekpagina’s. Daarnaast ben ik bang dat Apple te ‘nette/sociaal wenselijke’ series wil maken, dus geen ingeslagen schedels op platte seksscenes zoals HBO deze wel durft te tonen. Dit haalt wel een scherp randje van series af wat naar mijn idee een goede toegevoegde waarde is.
    Het aanbod is summier, maar zal behoorlijk snel groeien (maandelijks nieuwe content!). Momenteel zijn er meer dan 30 films/series besteld en/of in ontwikkeling evenalt verschillende vervolgseizoenen. Ik kijk, na ‘The Morning Show’ en ‘See’, vast erg uit naar de serie ‘Servant’ (komt 28 november uit en is een psychologische thriller van de kamer van ‘The 6th Sense’) en ‘Truth be Told’ (een drama wat is gebaseerd op een boek en 6 december wordt toegevoegd).

    Het merendeel van de Apple-gebruikers kan het komend jaar gratis kijken wegens aanschaf van een nieuw product (tip: probeer je anders aan te sluiten bij een “gezin”). Degene die nu geen Apple TV hebben en het wel willen kijken op hun TV raad ik aan een Apple TV met NLziet aan te schaffen en je huidige abonnement op te zeggen. Scheelt in de kosten; NLziet+internetabbonement is veelal goedkoper dan reguliere een ‘compleet tv/bel/internet abonnement’, terwijl NLziet een meer multifunctionele en moderne manier van tv kijken is én je met een nieuwe Apple TV een jaar lang gratis Apple TV+ kunt kijken.

    Wanneer het over een jaar wel betaald is zal de catalogus sterk zijn uitgebreid en blijven uitbreiden. Hierbij verkies ik kwaliteit boven kwantiteit. Ik ben enigszins bang dat als er veel geklaagd blijft worden over kwantiteit, dit uiteindelijk ten koste gaat van de kwaliteit. Een klein, ontwikkelend aanbod voor een klein bedrag (0-5 euro) is naar mijn idee heel reëel wanneer hierbij content van goede kwaliteit wordt geleverd!

  37. Sinds een paar dagen een jaarabonnement op AppleTv+, gratis verkregen bij de aanschaf van een mac. Technisch gezien werkt de navigatie niet zo lekker als je gewend vent bij bijvoorbeeld Netflix of AmazonPrimeVideo waar de AppleTV onthoud waar je gebleven bent. Ook heeft Apple te maken met vele onderbrekingen in de stream, en dat ligt niet aan de verbinding.

    De series zijn mwah, Apple heeft hoog ingezet door veelal Oscar winnaars als acteurs in te zetten, kan je zeggen geen garantie voor goede productie. Als je script van lage kwaliteit is of geschreven is door een artiest met een fantasie die amper met de werkelijkheid strookt ben je weg. Een Hollywood acteur kan nog zo goed acteren met een baggerscript zie je dat terug in een slaapverwekkende serie.

    Het is dat ik het jaarabonnement gratis heb gekregen heb bij aanschaf van een Mac anders had de 5 euro per maand gewoon niet in verhouding gestaan tot het aanbod en kwaliteit. Het is me opgevallen dat Apple de laatste tijd goed de prijzen weet te maken en denkt met de te leveren kwaliteit nog weg komt, helaas dit begint af te brokkelen. De kwaliteit van 10 jaar geleden die je kocht is tegenwoordig bij lange na niet meer de kwaliteit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.