Apple Tablet: gepland voor eerste kwartaal van 2010 (of niet)

Apple is volgens Apple Insider nu helemaal tevreden over de tablet waarmee ze bezig waren. In het eerste kwartaal van 2010 komt het apparaat op de markt.

apple tabletAppleInsider beweert dat Apple de laatste hand legt aan een tablet, die begin 2010 op de markt moet komen. De geruchten over zo’n tablet circuleren al meer dan twee jaar. Die lange duur heeft ermee te maken dat het apparaat herontworpen moest worden, om te voldoen aan de hoge eisen die Apple aan productontwerp en prestaties stelt. Het apparaat is het best voor te stellen als een grote iPod touch met 10 inch scherm en 3G-internetverbinding. De afgelopen 24 maanden is het project minstens zesmaal teruggegaan naar te tekentafel, de ontwikkeling werd gestopt en alles moest opnieuw worden uitgedacht.


Bronnen van Apple Insider beweren dat Steve Jobs nu wél tevreden is met het ontwerp en dat alles in het werk kan worden gezet om de tablet in het eerste kwartaal van 2010 te lanceren. Aanvankelijk was het de bedoeling om de tablet op Intel’s Atom-processor te laten draaien. In plaats daarvan is chipmaker P.A. Semi ingelijfd om een eigen ARM-gebaseerde chip te kunnen gebruiken. Het gerucht wordt ondersteund door een bericht op VentureBeat, waarin wordt beweerd dat het team van P.A. Semi in twee delen is gesplitst: de ene groep concentreert zich op de iPhone en iPod en de andere op de tablet. De prijs van de tablet zal liggen tussen de duurste iPhone en Apple’s goedkoopste Mac-notebook.

AppleInsider bracht eerder een concepttekening uit van een mogelijke tablet, maar die bleek niet helemaal te kloppen. De nieuwe afbeelding hierboven zou dichter bij de werkelijkheid moeten liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.