Batterij van de iPhone met ping-commando leegtrekken in 30 minuten

Bij het netwerk van T-Mobile wordt een vaste reeks IP-adressen gebruikt. Daarmee zou je met een ping-commando gericht kunnen zorgen dat de batterij van een iPhone wordt leeggetrokken, zo beweert dutchtechies.com.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ip adresEr is eerder wel eens gedoe geweest over het feit dat mobiele operators zoals T-Mobile een vaste reeks IP-adressen gebruiken voor mobiel dataverkeer op de telefoon. Toen ging het erom dat mensen bij een jailbreak SSH installeren en daarbij vergeten om het rootwachtwoord te wijzigen, waardoor anderen makkelijk op de telefoon kunnen inbreken. Maar er blijken meer “mogelijkheden” om iets met zo’n vaste reeks IP-adressen te doen: kwaadwillenden kunnen op afstand de batterij van je iPhone in 30 tot 45 minuten leegtrekken.


Dat wordt uitgelegd op de site van dutchtechies.com. Als je gebruikmaakt van mobiel internet op je iPhone, dan krijg je van T-Mobile een willekeurig IP-adres uit een vaste reeks. Probeer je daarna de iPhone op dat IP-adres te pingen, dan kan het voorkomen dat de 3G-verbinding open blijft staan en de ping-operatie nog even blijft doorgaan waardoor je batterij in een halfuur leegraakt en de iPhone zelf oververhit raakt. Bij een Nokia E71 blijkt dit niet te gebeuren, omdat de 3G-verbinding daar alleen wordt ingeschakeld als het nodig is. Met een tool als xprobe zou je de iPhones kunnen detecteren, waarna je ze gericht ‘leegpingt’. Andere mobiele operators hebben het probleem volgens Dutchtechies niet, omdat ze NAT gebruiken of inkomende verkeer blokkeren.

Tipgever: Captain

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 1:12
Categorie
Achtergrond
29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.