Gerucht: iPhone OS 3.1 in september met augmented reality?

Met Augmented Reality kun je door middel van de camera informatie ophalen. Gaat Apple dit eindelijk toestaan? Een ontwikkelaar ontving een e-mailbericht van Apple, waarin staat dat het vanaf iPhone OS 3.1 wordt toegestaan.
iGregor - · Laatst bijgewerkt:

AugmentedIDAugmented reality is ontzettend leuk en handig. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de camera van de iPhone op een persoon te richten, waarna de iPhone opzoekt op welke sociale netwerken deze persoon zit. Je krijgt vervolgens onmiddellijk de link naar de sociale netwerken waarop deze persoon actief is, zoals Twitter en Facebook. Helaas werden deze applicaties tot nu toe afgewezen, maar er zijn geruchten dat daar vanaf september met iPhone OS 3.1 verandering in komt.

Nearest Tube applicatieTot nu toe wees Apple de applicaties af, omdat ze ongedocumenteerde code gebruiken. Dit is volgens de regels van Apple niet toegestaan. Dat is ook de reden waarom de applicatie Nearest Tube werd afgewezen. Ontwikkelaar Acrossair, beweert nu dat ze een e-mail hebben gehad van Apple, waarin stond dat de applicatie vanaf OS 3.1 wordt toegelaten. De developer verwacht dat deze nieuwe firmwareversie vanaf begin september beschikbaar komt.

Ondertussen brainstormen ontwikkelaars nog steeds over nieuwe ideeën voor dit soort applicaties. Openingstijden van winkels opzoeken door een foto te maken? Entreeprijzen van musea opvragen door je iPhone op het gebouw te richten? Dit alles wordt mogelijk door deze nieuwe technologie. Hieronder zie je een toepassing van TAT waarbij je profielinfo wordt aangepast aan de situatie:

Bron: Los Angeles Times
Foto: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 13:44
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.