Apple Store verlaagt prijs van Apple TV en Mac Mini

Apple heeft de prijs van de Apple TV verlaagt naar 99 euro. De prijs van de Mac mini ging met een paar tientjes omlaag.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple tv hdmiApple heeft de prijs van de Apple TV verlaagd naar 99 euro. Gisteren, toen we over de nieuwe Apple TV-software schreven, stond de prijs nog op 111 euro. Toch schiet je er eigenlijk niet zoveel mee op, want bij winkels als Coolblue kostte de Apple TV al 99 euro. Wehkamp is zelfs nog goedkoper: slechts €93,05 vraagt het postorderbedrijf voor de Apple TV. Ook winkels zoals Media Markt en Conrad hanteren een prijs van 99 euro, dus het is logisch dat Apple nu meegaat met het prijspeil van alle andere winkels. De beste deal is trouwens bij Dixons te vinden, want daar krijg je bij die 99 euro ook nog eens 3 jaar garantie.


Vanochtend was de Apple Store langere tijd offline, om voorbereidingen te treffen voor een nieuwe 21,5-inch iMac. Maar Apple blijkt het onderhoud van de Apple Store ook te hebben gebruikt om de prijs van de Apple TV te verlagen.

Apple TV 4 concept spotlightDe Apple TV derde generatie dateert alweer uit 2012. Hoewel er regelmatig geruchten circuleren dat Apple van plan is om een nieuw model met ondersteuning voor apps en games uit te brengen, is daar tot nu toe weinig van terechtgekomen. Op bijgaande foto zie je een concept van zo’n mogelijk toekomstige Apple TV.

De prijsverlaging van de huidige Apple TV zou erop kunnen wijzen dat er een nieuw model aankomt, maar wij vermoeden dat Apple de prijs alleen maar heeft aangepast aan andere aanbieders. Tegelijk valt er ook veel voor te zeggen dat het na twee jaar wel weer eens hoog tijd is voor een upgrade.

Meer info: Apple TV in de Apple Store en Dossier Apple TV.

Ook prijsverlaging Mac mini

Mac miniApple heeft ook de prijs van de Mac mini verlaagd. Het instapmodel ging in prijs van €655 naar €619. Voor de duurdere versie van de Mac mini betaal je niet langer €855 maar €819. In beide gevallen gaat het om een prijsverlaging van 36 euro. Ook bij de Mac mini is er al langere tijd geen nieuw model verschenen. De huidige Mac mini is sinds 2012 verkrijgbaar.

Meer info: Mac mini in de Apple Store

Tipgever: Stefan

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.