Gamevice: iOS-gamecontroller maakt van iPad mini een handheld spelcomputer

De Gamevice is een iOS-gamecontroller speciaal voor de iPad mini. De iPad verandert hiermee in een grote handheld console.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Gamevice 1

Inmiddels zijn er flink wat iOS-gamecontrollers die van je iPhone een handheld spelcomputer maken, maar iPad-bezitters zijn een stuk minder goed af. Zij zijn beperkt tot losse Bluetooth-controllers, waarvoor je de iPad ergens moet neerzetten. De Gamevice van Wikipad moet dit veranderen. Deze iOS-controller heeft plek voor een iPad mini, waardoor de iPad ineens verandert in een forse, draagbare spelcomputer. Het eindresultaat heeft wel wat weg van Nintendo’s Wii U-gamepad.

De Gamevice heeft twee analoge sticks, een vierpuntsdruktoets, vier actieknoppen en vier schouderknoppen. Daarmee heeft de iPad-gamepad alle knoppen die je vindt op bijvoorbeeld een SteelSeries Stratus. De gamepad werkt met Apple’s gamepad-support in iOS 7 en nieuwer. Dit betekent overigens wel dat alleen ondersteunde games met de iPad mini-controller werken. Onder andere Grand Theft Auto: San Andreas, Asphalt 8 en Oceanhorn werken hierdoor. We hebben eerder een lijst met controller-ondersteunende games gepubliceerd.

Gamevice 3

Gamevice 2

In eerste instantie doet de Gamevice ontzettend denken aan Nintendo’s gamepad voor de Wii U, maar we kunnen hem met nog een ander product vergeleken: de GameCase. Vlak nadat Apple de controller-ondersteuning bekendmaakte, lieten de makers van de ClamCase een eigen gamepad zien. Over deze gamepad hebben we echter sindsdien niks gehoord. De Gamevice lijkt daarom een beter product om naar uit te kijken: hoewel details over bijvoorbeeld de prijs nog ontbreken, belooft Wikipad dat de Gamevice later dit jaar verkrijgbaar is. Daarnaast heeft Wikipad zich eerder al bewezen, door een Android gamingtablet met fysieke besturing uit te brengen.

Lees meer over MFi-controllers in ons Dossier Gamecontrollers

Gamevice 4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:23
Categorie Accessoires
Onderwerpen game, gamecontroller, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.