Apple stopt rechtzaak tegen Amazon Appstore

Apple stopt een rechtszaak tegen Amazon om de merknaam 'app store'. Amazon mag de Amazon Appstore onder de huidige naam blijven voortzetten.

amazon-app-store1Er komt een einde aan Apple’s slepende rechtszaak tegen Amazon. Sinds maart 2011 is Apple in gevecht met Amazon over de merknaam ‘Amazon Appstore’ (zonder spatie). Amazon wilde eerder al dat de rechtszaak werd gestopt, omdat de term ‘app store’ te generiek zou zijn. Het verwijst naar winkels die apps verkopen en zou inmiddels een gangbare benaming zijn geworde. Apple was het daar niet mee eens. Districtsrechter Phyllis Hamilton heeft de zaak nu op verzoek van beide bedrijven gesloten. “We zien geen noodzaak meer om de zaak voort te zetten”, vertelde Apple-woordvoerster Kristin Huguet.

“Met meer dan 900.000 apps en 50 miljard downloads weten klanten waar ze hun favoriete apps kunnen kopen”. Amazon is nu vrij om de naam ‘appstore’ te blijven gebruiken en is verheugd dat ze zich nu weer volledig kunnen focussen op hun softwarewinkel. Amazon tuigde de Amazon Appstore op om Android-apps te verkopen. In januari werden de twee bedrijven gedwongen om met elkaar in gesprek te gaan, om tot een schikking te komen. In augustus zou de zaak in behandeling gaan. In augustus 2011 schreven we trouwens al, dat Amazon de merknaam ‘appstore’ zou mogen blijven gebruiken – en die voorspelling is nu uitgekomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2013, 20:31
Categorie Apple
Onderwerpen amazon, app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.