‘Volgende iPhone-camera kan slow-motion opnames maken’

De volgende iPhone kan wel eens in 120 frames per seconde filmen, wat handig is voor slow-motion video's en het weghalen van blur.

iPhone 5 camera spotlightBij 30 frames per seconde ziet het menselijk oog voor het eerst geen schokken meer in beweging. Bij 60 frames per seconde voltrekt een beweging volledig vloeiend. En 120 frames per seconde? Daar heb je voor de waarneming van het menselijk oog niet zoveel aan, maar toch zou het kunnen dat Apple erover nadenkt de volgende iPhone een camerasensor mee te geven die in staat is in 120 fps op te nemen. Het grote voordeel daarvan is dat je video’s vervolgens volledig vloeiend in slow-motion kan afspelen, zonder dat je schokken ziet in het beeld.

Behalve slow-motion is de hoge opnamesnelheid ook goed voor het reduceren van blur, ofwel bewegingsvaagte als je op een normale snelheid wil afspelen. Twitteraar @Hamzasood (via 9to5Mac) ontdekte code in iOS 7 die wijst op de mogelijkheid voor filmen voor slow-motion, maar die is niet te activeren met de huidige iPhone 5. De nieuwe videomogelijkheid zou ‘Mogul’ heten, refererend naar een ‘machtig persoon in de media’. Eerder al waren er geruchten dat de volgende iPhone een 13 megapixel-sensor van Sony zou gebruiken, en dat er sprake is van een dual-LED flash-opstelling voor natuurlijker licht bij flitsen.

Wat de functie van filmen in 120 fps in de volgende iPhone plausibel maakt, is dat misschien wel de grootste concurrent van de iPhone de mogelijkheid al heeft. Met de Samsung Galaxy S4 kan je al in 120 FPS opnemen, waarna je het beeld kan vertragen tot het onderstaande resultaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2013, 20:17
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, geruchten, opname, slow-motion, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.