Europese prijzen iPhone 5 bekend

De iPhone 5 zal iets duurder uitpakken dan de iPhone 4S. Dat blijkt nu de eerste Europese prijzen van de iPhone 5 bekend zijn gemaakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 679 euroDe iPhone 5 zal in Europa te vanaf 679 euro te koop zijn. Daarmee valt de iPhone 5 duurder uit dan de iPhone 4S. Dit toestel werd tot voor kort aangeboden voor 599 euro en is vandaag in prijs verlaagd naar 559 euro. De prijzen zijn af te leiden uit de Duitse en Franse Apple Store, waar je komende vrijdag vanaf 8:00 terecht kunt voor een bestelling.


Er was enige onduidelijkheid over de prijs van de iPhone 5 in Nederland. Tijdens de presentatie van Apple werden alleen de Amerikaanse prijzen in combinatie met een abonnement genoemd. Kijk je op de Nederlandse online Apple Store, dan staat op de prijslocatie alleen de boodschap “binnenkort beschikbaar”. Nu verschillende andere Europese online Apple Stores de prijs voor een simlockvrije iPhone 5 hebben vermeld, lijkt de kans groot dat dit ook de prijs in Nederland zal worden.

Kies je ervoor om de iPhone 5 uit de Verenigde Staten te importeren, dan moet je er wel mee rekening houden dat er in totaal drie versies van de iPhone 5 op de markt komen. Voor de VS en Canada is er het GSM-model A1428 (afgestemd op AT&T) en het CDMA-model A1429 (bedoeld voor Sprint en Verizon). Voor de meeste andere landen, waaronder Duitsland, Australië en Japan, is er een apart GSM-model A1429 dat de frequenties 850/1800/2100MHz ondersteunt. Op het moment is er nog geen 4G-netwerk publiekelijk uitgerold in Nederland, maar het lijkt er op dat dit in de toekomst wel zal gebeuren. Op Apple’s site staat een overzicht, waarin staat vermeld welke versie van de iPhone 5 je nodig hebt om met LTE-netwerken in bepaalde landen te verbinden. In Nederland zal waarschijnlijk de 1800MHz-frequentie worden gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 september 2012 om 12:53
Categorie
Providers
99 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.