Apple stelt iOS 5 beta 6 aan ontwikkelaars beschikbaar

iOS 5 beta 6 beschikbaar.

ios5Apple heeft zojuist alweer de zesde betaversie van iOS 5 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. De zesde beta heeft buildnummer 9A5302b en is voor ontwikkelaars beschikbaar in het iOS Dev Center of als OTA software-update (144 MB voor iPhone 4-versie). Tot nu toe verschenen alle beta’s ongeveer om de twee weken. Ook kunnen ontwikkelaars iTunes 10.5 beta 6 downloaden, die vereist is om iOS-apparaten voorzien van iOS 5 beta 6 te kunnen synchroniseren.

Uit het bijgeleverde changelog blijkt dat Apple een hoop bugs die nog open stonden inmiddels heeft verholpen. Dit betreft onderdelen zoals de agenda, iCloud, synchronisatie met iTunes over Wi-Fi en Safari. Deze en eventuele komende beta’s zullen waarschijnlijk hoofdzakelijk problemen verhelpen en niet zozeer nieuwe functies meer toevoegen. Voor de vijfde beta moesten sommige mensen nog hun inhoud en instellingen wissen om via software-update te kunnen updaten. Dit lijkt bij de zesde beta niet meer nodig te zijn.

iOS 5 beta 6

iOS 5 is de volgende grote update voor het iOS-besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch met meer dan 200 nieuwe functies, waaronder enkele belangrijke zoals een verbeterd notificatiesysteem, Twitter-integratie, synchronisatie met iTunes via Wi-Fi en meer. Ook brengt iOS 5 uitgebreide ondersteuning voor Apple’s gratis clouddienst iCloud die de huidige betaaldienst MobileMe gaat vervangen. Als iCloud dit najaar beschikbaar komt, geeft Apple elke klant 5 GB gratis opslag voor contactpersonen, agenda’s, e-mail evenals foto’s, iOS-reservekopieën en meer.

Als we de geruchten mogen geloven gaat de volgende iPhone op 7 oktober in de verkoop. Tot nu toe bracht Apple de definitieve versies van grote iOS-updates zo’n anderhalf tot twee weken voor de introductie van een nieuwe iPhone uit. Het ligt voor de hand dat Apple ditmaal een dergelijke planning zal hanteren. Voor het zover is zullen er waarschijnlijk nog een of meerdere beta’s volgen opgevolgd door een zogenaamde Golden Master, wat doorgaans ook de versie is die Apple later voor iedereen uitbrengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 20:07
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.