Recente tweaks: Apptivator, CallBar, FlashCam, HomeScreenMusic, KillBackground, Tweaks for Maps, UnAlarm & WifiSMS (jailbreak)

In dit artikel wordt een aantal tweaks besproken die recent zijn uitgekomen voor de iPhone (en waar van toepassing de iPod touch en iPad). Meer specifiek worden Apptivator, CallBar, FlashCam, HomeScreenMusic, KillBackground, Tweaks for Maps, UnAlarm en WifiSMS besproken.

iPhone jailbreak tweaksIn dit artikel wordt een aantal tweaks besproken die recent zijn uitgekomen voor de iPhone (en waar van toepassing de iPod touch en iPad). Meer specifiek worden Apptivator, CallBar, FlashCam, HomeScreenMusic, KillBackground, Tweaks for Maps, UnAlarm en WifiSMS besproken.

Apptivator

Met de tweak Apptivator kun je de icoontjes van je apps op SpringBoard een extra functie geven. Wanneer je twee keer achter elkaar op een icoontje drukt wordt de alternatieve functie gestart. Voorbeelden van toepassingen hiervoor zijn het starten van Quick Compose bij BiteSMS, qTweeter bij Twitter, play/pauze bij de iPod, SBSettings bij het menu Instellingen, en MxTube bij Youtube. Apptivator is getest op iOS 4.0 tot en met 4.3.5. Je stelt Apptivator in via het onderdeel At Home Screen van Activator in het menu Instellingen.

Apptivator is voor $2,00 beschikbaar via de repository van ModMyi.

CallBar

CallBarAls je gebeld wordt op je iPhone heb je twee keuzes: opnemen of afwachten totdat de beller ophangt. Als je soms liever ongestoord door wilt kunnen gaan waar je mee bezig was kan CallBar een uitkomst bieden. De tweak vervangt de weergave van inkomende oproepen inclusief FaceTime. In de balk die wordt weergegeven heb je de opties om te antwoorden, te weigeren of het geluid uit te zetten (te negeren). Als je ervoor kiest om een gesprek te negeren zal CallBar de balk verkleinen tot de statusbalk. Je kunt het gesprek dan alsnog beantwoorden door op deze balk te drukken. CallBar kan in- of uitgeschakeld worden voor gebruik op het lockscreen, voor reguliere gesprekken en voor FaceTime. De tweak is geschikt voor iOS 4 of hoger op de iPhone, iPod touch en iPad en zal ondersteuning krijgen voor iOS 5 nadat daar de definitieve versie van publiek is gemaakt. Voor CallBar is een handleiding beschikbaar en de tweak is te gebruiken in combinatie met thema’s.

CallBar is voor $3,99 beschikbaar via de repository van BigBoss.

FlashCam

FlashCamMet FlashCam krijg je snel toegang tot bepaalde camera-functies vanaf het lockscreen. Zo kun je snel het LED-licht van de iPhone 4 aanzetten of snel een foto of een video maken. FlashCam is te gebruiken in combinatie met alternatieve camera applicaties zoals Camera+ en Instagram. Je kunt er ook voor kiezen om FlashCam je toestel op zo’n moment automatisch te laten ontgrendelen en weer te vergrendelen op het moment dat je klaar bent met het gebruik van de camera. FlashCam vereist iOS 4 of hoger en een toestel met de nodige hardware.

FlashCam is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss.

HomeScreenMusic

HomeScreenMusicHomeScreenMusic voegt een icoontje toe aan SpringBoard, waarmee je met de druk op een knop de iPod-functie kunt bedienen. Standaard wordt een play/pauze-knop weergegeven, maar door deze even ingedrukt te houden zullen ook knoppen verschijnen om naar het vorige/volgende nummer te gaan. In de laatste versie van HomeScreenMusic is het ook mogelijk om het volume te bedienen en wordt het huidige nummer weergegeven. Om deze knoppen weer te verbergen houd je nogmaals de knop even ingedrukt. Om het icoontje van HomeScreenMusic te kunnen verschuiven moet je de verschuif-functionaliteit vanaf een andere applicatie activeren.

HomeScreenMusic is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss.

KillBackground

KillBackgroundHet geheugen beheren op de iPhone, iPod touch en iPad is bijvoorbeeld mogelijk met behulp van het onderdeel Processes in SBSettings of door af en toe een respring uit te voeren. Het afsluiten van processen die op de achtergrond actief blijven wordt met KillBackground nog wel wat eenvoudiger: met een druk op de knop of een via Activator in te stellen gebaar sluit je applicaties die actief zijn automatisch af. Je kunt er via de instellingen apart voor kiezen of je in zo’n geval ook een applicatie die muziek afspeelt af wilt sluiten.

KillBackground is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss.

Tweaks for Maps

Compass & Speed for Maps
Onder de noemer Tweaks for Maps hebben we drie tips voor tweaks die bedoeld zijn voor de Google Maps applicatie. De eerste is Compass for Maps, die zoals de naam al doet vermoeden een compas toevoegt in de weergave van Google Maps. De tweede tweak voor Google Maps is HeadingLock for Maps, waarmee je voorkomt dat het meedraaien van de kaart wordt gedeactiveerd als je de kaart beweegt of zoomt. De derde en laatste tweak voor Google Maps is Speed for Maps, waarmee je een snelheidsmeter weer kunt laten geven. In het menu instellingen kun je ervoor kiezen of je de snelheid wilt laten weergeven in kilometers of mijlen per uur.

Compass for Maps, HeadingLock for Maps en Speed for Maps zijn gratis beschikbaar via de repository van BigBoss.

UnAlarm

UnAlarmFestivalgangers komt het vast bekend voor: soms moet je een iPhone opladen bij een publiek oplaadpunt. Om te voorkomen dat je continu tenminste één oog op je iPhone hoeft te richten om te zorgen dat deze niet wordt ontvreemd, kun je gebruik maken van UnAlarm. Zodra het toestel los wordt gemaakt van het oplaadpunt dan zal er een alarm klinken. Laat je iPhone niet te lang alleen, met één druk op Dismiss wordt het alarm zoals gebruikelijk uitgeschakeld. Een wat oudere vergelijkbare tweak waarbij je het alarm uit moet schakelen door een via Activator in te stellen methode is TheftAlarm.

UnAlarm is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi. TheftAlarm is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss.

WifiSMS

WifiSMSWifiSMS stelt je in staat om via een Wi-Fi-verbinding vanaf een computer SMSjes te versturen vanaf je eigen nummer. Na installatie van WifiSMS moet je deze eerst activeren met behulp van SBSettings. Vervolgens ga je naar http://jouwIPadres:8080/ op een computer om smsjes te kunnen lezen en versturen. Het IP-adres van je iPhone dat je in moet vullen wordt standaard onderaan weergegeven in SBSettings. WifiSMS vereist iOS 4 of hoger en Internet Explorer wordt door de tweak niet ondersteund.

WifiSMS is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 18:25
Categorie Jailbreak
Onderwerpen apps, google maps, jailbreak, muziek, tweak, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.