Tempo app screenshot

Tempo verandert elke video in timelapse of slowmotion-filmpje

Tempo verandert elke video in een slowmotion-filmpje of timelapse. Met de app kun je zelf fragmenten kiezen die je wilt versnellen of vertragen.

Tempo screenshotMet de iPhone-camera kun je gemakkelijk mooie slowmotion- of timelapse-video’s maken. Het wordt al lastiger wanneer je wilt selecteren welke stukken in een video je wilt versnellen of vertragen. Met de app Tempo kun je specifieke fragmenten in hetzelfde filmpje bewerken met een slowmotion- of timelapse-effect.

Om met Tempo aan de slag te gaan moet je eerst een bestaande video openen. Deze moet je dus van te voren maken of je kunt een oude video bewerken. Wanneer je het filmpje hebt geïmporteerd kun je beginnen met afspelen. Tijdens het afspelen kun je zelf bepalen wanneer een fragment sneller of langzamer moet. Je hebt keuze uit vier verschillende snelheden, waarbij je de video 4 of 8 keer zo snel of traag kan maken. Het fragment krijgt zijn eigen kleur in de tijdbalk, waardoor je gemakkelijk even terug kunt spoelen of een stuk van de video aan kunt passen.

Daarnaast kun je de video ook inkorten en van muziek voorzien. Hiervoor kun je muziek gebruiken die je op je iPhone of iPad hebt staan, maar Tempo heeft ook een eigen selectie waar je uit kunt kiezen. Je kunt zelf het startpunt van de muziek bepalen. Vervolgens vervangt de gekozen muziek het bestaande geluid van de video.

gif-tempo-ios

Tempo is geen uitgebreide app voor videobewerking, maar blinkt juist uit in zijn eenvoud. Het is heel makkelijk om meerdere stukken in een video te vertragen of versnellen om een moment meer te benadrukken. Het resultaat kun je opslaan of delen via verschillende social media. De app ondersteunt ook het delen naar Messenger. Dit is pas sinds kort mogelijk, nadat Facebook aangekondigde dat ontwikkelaars toegang krijgen tot een API om toepassingen te maken voor haar chat-dienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2015, 20:10
Categorie Apps
Onderwerpen slow-motion, timelapse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.