Apple plaatst verklaring patentzaak Samsung in Engelse kranten

Apple heeft een advertentie in Britse kranten gepubliceerd, waarin wordt uitgelegd dat Samsung geen patenten van Apple schond.

Apple excuus krantApple heeft op verzoek van de rechter een advertentie in Britse kranten geplaatst, waarin staat aangegeven dat Samsung geen patenten van Apple heeft geschonden. De tekst lijkt af te wijken van de eerdere berichten die op Apple’s site verschenen. Daarmee lijkt Apple in te stemmen met een eis van de rechter, die vond dat Apple het bericht anders moest verwoorden. Op Apple’s site verscheen het bericht eerder al, maar deze was toen zo verwoord dat het leek op een reclamespot voor Apple’s eigen producten.


De rechter eiste op donderdag 1 november dat Apple binnen 48 uur de verklaring op de site moet aanpassen en dat deze ook prominenter op de site gezet moet worden. Apple lijkt dit nog niet te hebben gedaan. Sterker nog: de link die eerder naar de pagina ging, verwijst inmiddels naar Apple’s voorpagina.

Het bericht in de krant bevat vrij veel juridische termen en staat vermeld in een klein hoekje van de krant. De advertentie lijkt geprint in Arial 14, iets dat de rechter Apple eerder al verplichtte. Het bericht bevat ook geen afbeeldingen. Op het moment is de reclame gevonden in The Daily Mail en The Guardian. Een aantal andere kranten, waaronder The Financial Times, zouden de advertentie ook moeten publiceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2012 om 12:54
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.